1515
MOMENT GROUP: VILL OMFÖRHANDLA VILLKOR OBLIGATIONSLÅN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Upplevelsebolaget Moment Group kallar till möte med obligationsinnehavarna avseende villkoren för bolagets obligationslån, detta som ett led i arbetet med att säkra likviditeten i närtid och finansieringen på lång sikt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Moment Group meddelade i mitten av september att bolagets likviditet påverkats negativt av den pågående coronapandemin.

Ändringarna av villkoren avser bolagets utestående seniora icke säkerställda obligationslån om upp till 400 miljoner kronor med förfall den 29 mars 2021 där bolaget har nyttjat 200 miljoner. Bolaget vill bland annat se en nedskrivning av den totala utestående skulden med 50 procent genom en förtida frivillig inlösen.

Med anledning av nedskrivning av obligationen är en beslutspunkt även att införa en "ersättningsmekanism" där Moment Group vid inlösen av obligationerna på förfallodagen åtar sig att betala ytterligare högst 50 miljoner kronor till obligationsinnehavarna under förutsättning att aktiekursen för Moment Groups aktie uppgår till eller överstiger 2:50 kronor.

På fredagseftermiddagen handlas aktien till just 2:50 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?