1515
ONCOPEPTIDES: PEPAXTO DRAS TROLIGEN IN ELLER BEGRÄNSAS - SEB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB ser hög sannolikhet för att den existerande indikationen för Oncopeoptides läkemedel Pepaxto smalnas ned eller dras in helt från USA-marknaden.

Det skriver SEB i en analys där banken sänker riktkursen för Oncopeptides till 12 kronor, från tidigare 37, till följd av högre risk och minimal kommersiell potential för Pepaxto, en riktkurssänkning som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Banken pekar på att ett skevt patienturval gör Oncopeptides analys av undergrupper i Ocean-studien fundamentalt bristfällig och därför troligen inte leder till ett bredare godkännande.

"Även om ledningens sedvanliga starka budskap fick oss att tveka inför att följa dessa fakta till sitt logiska slut, har ytterligare överväganden förnyat vår tro på att FDA:s ODAC-möte sannolikt blir Pepaxtos svanesång", skriver banken.

SEB upprepar också sin säljrekommendation för Oncopeptides inför det rådgivande möte med FDA:s Oncologic Drugs Advisory Committee (ODAC) som kommer att hållas den 28 oktober.

Oncopeptides aktie var omkring klockan 10 på torsdagen ned 27 procent till 27:52 kronor på Stockholmsbörsen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?