1515
PM NYHETER I KORTHET FREDAG 26 MARS

BIOTEKNIKNOTERING. Uppsalabolaget Olink rusade upp med 60 procent till ett börsvärde på över 4 miljarder dollar i börsdebuten i New York. Bolaget är verksamt inom proteinteknik. (DI)


UTDELNINGSCHANS. Att Electrolux inte var köpare av verksamheten inom hushållsmaskiner och vitvaror som Philipis säljer till Hillhouse Capital ökar chansen till extrautdelning, enligt DNB. (DI)


REVANSCHLÄGE. Efter MTG:s senaste förvärv och intåget av en ny storägare kan det enligt Dagens industri vara upplagt för revansch. (DI)


BOJKOTT. Experter beskriver relationen mellan Sverige och Kina som usel och ser stor risk för att även andra bolag än klädkedjan H&M drabbas av en kinesisk bojkott. (SvD)


FASTIGHETSKÖP. Hyresbostäder, logistik och samhällsfastigheter är det som främst lockar till köp enligt fastighetsrådgivaren Catella som även ser att en islossning för kontor är på gång.


PERSSON KRITISK. Swedbanks ordförande Göran Persson är kritisk mot Finansinspektionens krav på en 15-procentig kontantinsats vid bostadsköp. (DI)


KLIMATPOLITIK RÄCKER EJ. Regeringens nuvarande politik räcker inte för att nå klimatmålen, enligt Klimatpolitiska rådet. Sverige måste ställa om snabbare. (SvD, DN)


M SÄGER NEJ. Moderaterna vill inte låna för att finansiera klimatomställningen, vilket är ett förslag från Klimatpolitiska rådet. Klimatminister Per Bolund, MP, är tveksam. (SvD)


DEMOKRATIRÅD. SNS Demokratiråd 2021 ifrågasätter föreställningen om att vi lever i en särskild polariserad tid och de ifrågasätter även påståendet att polarisering enbart är av ondo. (DN Debatt)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?