1515
NORDEN: OUTOKUMPU STEG PÅ HÖJD PROGNOS, VINX30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades i olika riktningar på tisdagen. Samlingsindexet Vinx30 steg 0,1 procent till nivån 1.117.

I Helsingfors var OMXH25-indexet upp 0,9 procent till nivån 4.595.

Stålbolaget Outokumpu stärktes 14 procent efter att ha höjt prognosen för det fjärde kvartalet. Bolaget spår nu att det justerade ebida-resultatet kommer att vara högre än i det tredje kvartalet. Den tidigare bedömningen var ett resultat i nivå med det tredje kvartalet då det var 22 miljoner euro.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index tappade 0,3 procent till nivån 1.595.

Utvecklingen dämpades bland annat av Danske Bank som föll 2,8 procent. Den amerikanska federala polismyndigheten FBI utreder penningtvättshärvorna i Danske Bank, SEB och Swedbank, uppgav källor för Dagens industri. Misstanken gäller inte enbart penningtvätt utan även bedrägeri, skrev tidningen.

Smyckesbolaget Pandora handlades ned 1,4 procent. Tysklands nya nedstängningsåtgärder mot covid-19, som träder i kraft på onsdag och pågår till 10 januari, påverkar Pandora som har 139 konceptbutiker i landet – butiker som nu stängs, rapporterade Ritzau Finans.

Zealand Pharma minskade 9 procent. Bolaget lyckades inte nå sitt primära mål i en fas 3-studie med läkemedelskandidaten dasiglucagon vid behandling av en sällsynt sjukdom som yttrar sig i en medfödda onormalt höga insulinvärden i blodet.

Oslobörsens OBX-index noterade en nedgång på 0,1 procent till nivån 829.

Private equity-bolaget Inflexion har lagt ett bud på det norska finansinformationsbolaget Infront, där Nyhetsbyrån Direkt ingår, om 34:40 norska kronor per aktie. Infront-aktien steg 11 procent till 34:70 norska kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?