1515
BÖRSEN: BRED UPPGÅNG, SAS STIGER EFTER RAPPORT, OMXS30 1,0%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen har inlett onsdagen med breda uppgångar. Flygbolaget SAS steg efter en rapport som enligt analytiker inte var lika dålig som befarat.

Vid klockan 9.50 var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp 1 procent. Aktier för 2,7 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen i sin helhet.

Bland storbolagen var det trion H&M, Evolution och Kinnevik som bemannade topplaceringarna. H&M steg 3,2 procent medan Kinnevik och Evolution var upp 2,3 respektive 2,2 procent.

Även Volvo handlades upp, med 1,6 procent, efter en order på 16 ellastbilar i Nordamerika av modellen VNR Electric. Ordern är bolagets största kommersiella order på den tunga lastbilsmodellen i Nordamerika.

I botten av storbolagsindex hittades Hexagon, ABB, Sinch och Autoliv som enda bolag med röda noteringar, dock samtliga av det måttligare slaget.

Bland rapporterande bolag har SAS kommit med delårsrapport för det tredje kvartalet (maj-juli). Omsättning såväl som förlust ökade och bolaget upplever fortsatt motvind från pandemin där deltavarianten försenar återhämtningen för industrin. Rapporten var dock "inte lika dålig som väntat", sade Sydbanks flyganalytiker Jacob Pedersen till Ritzau och menade att aktien borde upp. Han blev tagen på orden och aktien steg 3,2 procent.

Teckningskursen i den riktade emissionen som e-handelsbolaget CDON aviserade efter börsens stängning på tisdagen blev 455 kronor per aktie och aktien föll 5 procent till 465 kronor.

Hotellfastighetsbolaget Pandox steg 2,2 procent. Hotellfastighetsbolaget har tecknat ett nytt hyresavtal för h27 i centrala Köpenhamn med operatören Motel One. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med minimihyra och löper på 20 år. Övertagandet förväntas ske i början av det fjärde kvartalet 2021 då hotellfastigheten också omklassificeras till Fastighetsförvaltning från Operatörsverksamhet.

Pareto har tagit in Vicore Pharma och Green Landscaping i sin aktieportfölj för september. De båda bolagen steg 6,5 respektive 2,4 procent. Bland de som åkt ut fanns Xbrane som backade 4,4 procent.

Medicinteknikbolaget Prostalunds Coretherm kan nu erbjudas för behandling inom den offentliga vården i Norge. Det ansågs positivt och aktien handlades upp närmare 8 procent.

På mindre listor rusade konsultbolaget Capacent 19 procent efter morgonens besked att Knowit köper dotterbolag inom managementkonsulting till en köpeskilling på 155 miljoner kronor med möjligt tillägg. Reavinsten för Capacent blir drygt 90 miljoner kronor och styrelsen avser föreslå en extra utdelning på 30 kronor per aktie.

Köpande bolag Knowit var i stället ned 0,5 procent.


Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30-index onsdag den 1 september

image

Källa. InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?