BÖRSEN: TERMINER PÅ SVAGT PLUS, SEB KAN HAMNA I FOKUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen verkar kunna öppna svagt uppåt på onsdagen och därmed fortsätta sin återhämtning efter måndagens fall. Oron kring en andra våg av covid-19 håller dock fortsatt tillbaka riskaptiten.

USA-börserna återhämtade sig på tisdagen efter måndagens rejäla nedgång. S&P 500 steg 1,1 procent och teknikorienterade Nasdaq kompositindex klättrade 1,7 procent.

I Asien var börsutvecklingen blandad på onsdagsmorgonen. Tokyobörsen backade när handeln återupptogs efter långhelgen.

På europeisk front noterades terminen för tyska DAX på plus 0,6 procent och för Parisbörsens CAC 40 var den upp med 0,9 procent vid 8.30-tiden. Vid samma tidpunkt indikerade förhandeln hos IG-markets en uppgång för Stockholmsbörsens OMXS30-index på 0,3 procent.

SEB har tidigare uppgett att banken är omnämnd i den nya läckan kring en internationell penningtvättshärva. SVT:s Uppdrag Granskning rapporterar på onsdagen att storbanker i USA har anmält till amerikanska finansmyndigheter misstänkta transaktioner om totalt 8,2 miljarder kronor som slussats via SEB under perioden 2007-2016. De misstänkta transaktionerna ska vara kopplade till 57 kunder i SEB och större delen av dem fanns i Baltikum.

Efterfrågan på tunga lastbilar har ökat under det tredje kvartalet och fordonsbolag som Volvo och Scania har lyft produktionen till högre nivåer än de som rådde före krisen, enligt vad DI erfar.

Ratos meddelade på tisdagskvällen att det ska kalla till en extra bolagsstämma den 22 oktober för att besluta om en utdelning om 0:65 kronor per aktie för räkenskapsåret 2019. Investmentbolaget ska också återbetala statliga bidrag som har inhämtats kopplade till pandemin.

Kungsledens vd Biljana Pehrsson avfärdar i en intervju med DI en stundande "kontorsdöd" efter coronakrisen. Hon ser också att det finns en hyreshöjningspotential på 10-40 procent i befintligt bestånd.

Bolidens tilltänkta styrelseordförande Tom Erixon har i stället blivit ordförande för teknikkonsulten ÅF Pöyry och kommer att lämna Bolidens styrelse helt den kommande våren, rapporterar Dagens industri.

Den försäljning av aktier som Beijer Refs storägare Carrier Global aviserade på tisdagskvällen gjorde till kursen 290 kronor, motsvarande en rabatt om 9 procent i förhållande till stängningskursen på tisdagen, framgår av ett meddelande från storägaren. Totalt såldes 9,25 miljoner B-aktier, motsvarande 7,2 procent av det totala antalet aktier.

Värt att notera är att Ica på onsdagen handlas exklusive utdelning om 6:00 kronor.


Morgonens rekommendationer:


* Pareto inleder bevakning av Xbrane Biopharma, med rekommendationen köp och riktkurs 157 kronor. Xbrane stängde på 71:60 kronor på tisdagen.


* SEB Equities höjer riktkursen för Electrolux till 240 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Electrolux stängde på 190:95 kronor på tisdagen.


* SEB Equities höjer riktkursen för SKF till 240 kronor från 210 kronor. Rekommendationen köp upprepas. SKF-aktien stängde strax under 180 kronor på tisdagen.


* Nordea Markets sänker riktkursen för Axfood till 150 kronor från 152 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Aktien stängde på drygt 213 kronor på tisdagen.


* Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Embracer till 213 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 172 kronor på tisdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?