1515
HEXAGON: RAMSBURY SÅLT 1 MLN AKTIER JULI, HAR 9 MLN AKTIER KVAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M-familjens investeringsbolag Ramsbury har under juli sålt ytterligare 1 miljon aktier i Hexagon och innehavet uppgår därefter till 9 miljoner aktier.

Det framgår av en ägarlista per den 31 juli som mätteknikbolaget har lagt ut på sin hemsida.

Ramsbury ägarandel har minskat från 2,7 till 2,4 procent efter försäljningarna under juli. Ramsbury, som vid flera tillfällen ökat i H&M under de senaste veckorna, bör ha fått in lite mindre än 600 miljoner kronor från affärerna baserat på Hexagons snittkurs under juli.

Ramsbury ägde drygt 6 procent av Hexagon hösten 2013, men har minskat i ett fåtal steg sedan dess. I slutet av 2019 sålde Ramsbury aktier i Hexagon för cirka 1,5 miljarder kronor och det familjeägda investeringsbolagets investeringschef Johan Vögeli sade då till Direkt:

"Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll. Men efter en fin kursutveckling i år så passade vi på att minska lite. Trots allt är värdering något ansträngd, det är ju inte jättebilligt".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?