1515
BÖRSEN: LUGN START VÄNTAS PÅ HANDELSVECKAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda den nya veckan med mindre indexrörelser efter en nyhetsmässigt ganska lugn måndagsmorgon.

Vid 8.30-tiden indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning kring plus 0,1 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Vid samma tidpunkt låg terminen för franska CAC40 på plus 0,3 procent.

I USA avslutade börserna förra veckan blandat med Dow Jones industriindex på plus 0,3 procent samt S&P 500 och tekniktunga Nasdaqs kompositindex ned 0,1 respektive 0,5 procent.

Asienbörserna utvecklades övervägande i positiva kursrörelser på måndagen med Hongkongbörsen som ett av undantagen, ned i en vikande tendens.

Det är annandag pingst på måndagen, förr en helgdag i Sverige. Köpenhamnsbörsen, Oslobörsen och Frankfurtbörsen är helgstängda. Även Torontobörsen håller stängt, för firande av Victoria Day.

Millicoms vd Mauricio Ramos lovar att teleoperatören ska köpa tillbaka egna aktier senare i år, uppger han i en intervju med Dagens industri.

Ericsson bedömer att risken har ökat för att bolaget kommer att få en betydande lägre marknadsandel i anbudsförfaranden i Kina jämfört med nuvarande marknadsandel. Det framgår av Ericssons uppdatering av riskfaktorer i prospektet till bolagets företagsobligation i euro.

Som tidigare kommunicerats av Ericsson finns det en risk att Post- och Telestyrelsens (PTS) beslut att exkludera kinesiska leverantörers produkter från den svenska 5G-auktionen kan få negativ påverkan på Sveriges och svenska bolags, inklusive Ericssons, ekonomiska intressen.

Wästbygg har tecknat avtal med Nobia om att bygga deras nya produktionsanläggning söder om Jönköping. Ordervärdet är på cirka 460 miljoner kronor.

Börsoperatören Nasdaq har gjort sin halvårsvisa översyn av populationen i det nordiska indexet VINX Benchmark, som inkluderar de största och de mest handlade aktierna i Norden. Svenska aktier som kommer in är Cint, Avanza, Nordnet, Hemnet, Gränges, Bonava och Addtech. Skistar och SSAB tas bort från indexet.

Byggbolaget Serneke har utsett Michael Berglin till vd. Han har sedan februari i år haft rollen som tillförordnad vd och tillträder sin permanenta roll omgående.

På First North byter Effnetplattformen på måndagen namn till Tessin Nordic och handlas även utan rätt till utdelning av aktierna i Effnetplattformen Holding.

Måndagens makroagenda är tunn men senare i veckan kommer både tysk, amerikansk och svensk BNP, samt Feds favoritmått för inflationen, core-PCE.


Rekommendationer

* RBC Capital Markets har höjt sin rekommendation för H&M till outperform från sector perform, enligt Reuters. Riktkursen dras upp till 250 från 230 kronor.

* DI rekommenderar köp i fastighetsservicebolaget Coor.

* Börsveckan rekommenderar köp i Bredband2 och Mekonomen, tar hem vinsten i Lindab och råder till att avvakta i Freja och Rugvista.

* Fordonsunderleverantören Bulten är köpvärd för den som tål bolagets cykliska natur, skrev Affärsvärlden i en analys från söndagen.

* Affärsvärlden ser kurssvackan i informationstjänsteföretaget Karnov som ett tillfälle att köpa aktien för en investerare som vill ha lite mer stabila pjäser i sin portfölj.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?