1515
Annons
BÖRSVECKAN: KÖP NIMBUS, HUSQVARNA, ITAB, SWEDISH MATCH OCH EVO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan sätter köp på nykomlingen Nimbus, Husqvarna, Itab, Swedish Match och Evolution i veckans utgåva. Academedia sänks till avvakta, vilket även blir aktierådet för norska Patientsky och Cellavision.

Båttillverkaren Nimbus fick en drömstart vid noteringen på First North förra veckan, men trots den snabba kursuppgången ser Börsveckan mer uppsida i aktien.

Husqvarna hade ett solitt fjolår. Man har trimmat organisationen, koncentrerat konsumentverksamheten och utökat mot professionella kunder. Utsikterna är goda, skriver Börsveckan och sätter köp.

Efter en trist ökenvandring under ett par år har Itabs aktiekurs åter tagit fart under vintern. Man har strukturerat om rejält och tagit stora grepp för att vända lönsamhetsutvecklingen. Köp i högriskfacken, blir Börsveckans råd.

Swedish Match bokslut nådde inte högt ställda förväntningar men med lönsamhet i absolut toppklass och fin tillväxt måste man säga att bolaget levererar, skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Academedia hade ett bra år 2020. Hög efterfrågan på vuxen utbildning och stigande elevantal i kombination med lägre kostnader har gett avtryck i resultaträkningen. Liksom i aktiekursen. Börsveckan ser ingen jättestor uppsida för tillfället och tar ned tidigare köpråd till avvakta.

Norska molntjänstbolaget Patientsky erbjuder patientdata och tjänster i egen infrastruktur. Bolaget möter ljusa marknadsutsikter men har också en hög värdering.

"Vi gillar affärsmodellen och inriktningen mot e-hälsa, men anser att risk/reward är rimlig till dagens prislapp", skriver Börsveckan och sätter avvakta.

Evolutions bokslut visade på fortsatt hög skalbarhet trots att bolaget växt rejält i storlek. Marknadsutsikterna ser fortsatt starka ut och bolaget står starkare än någonsin. Börsveckan sätter köp.

I en kommentar till Cellavisions senaste rapport konstaterar Börsveckan att bolaget historiskt haft en hög genomsnittlig tillväxttakt, men med hög volatilitet.

"Q4:an var åt det svagare hållet och vi ser inget uppenbart köpläge för tillfället", skriver Börsveckan och tycker att värderingen är i mastigaste laget vilket landar i rådet avvakta.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?