1515
Annons
CHECKIN.COM: LÄGRE EBITDA-MARGINAL PÅ KORT SIKT ENLIGT VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Techbolaget Checkin.com har efter utgången av det andra kvartalet 2021 förvärvat det tillika techbolaget GetID.

"Affären utgör starten på vår strategi att genom förvärv tillföra teknologi och starka team inom områden som stärker gruppens tekniska försprång", skriver vd Kristoffer Cassel i bolagets halvårsrapport.

Checkin.com har nu passerat 40 miljoner kronor i återkommande intäkter på årsbasis efter ovanstående förvärv, samtidigt menar vd:n att bolaget lagt en bra grund för fortsatt tillväxt. Techbolaget, som bland annat erbjuder registrerings- och inloggningstjänster, noterades på First North i maj tidigare i år.

"Emissionslikviden bolaget erhöll i samband med noteringen har dessutom möjliggjort en kraftig satsning på långsiktigt tillväxtdrivande delar av bolaget utöver vad det organiska kassaflödet hade medgett", uppger Checkin.com-chefen.

Fokus har legat på att bygga upp en internationell säljorganisation, öka investeringarna i marknadsföring och fortsätta investera i produktutveckling, vilket väntas vara gynnsamt på sikt.

"På kort sikt kommer den utökade säljstyrkan och marknadsföringen leda till en lägre ebitda-marginal, samtidigt som tillväxten bör lägga grunden för skalfördelar och därmed stärkta resultat på sikt", konstaterar Kristoffer Cassel.

Inklusive GetID-förvärvet har företaget nu drygt 60 medarbetare i 15 länder.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera