NORSK HYDRO: UTFORSKAR VÄTGASMÖJLIGHETER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det norska energi- och alimuniumbolaget Norsk Hydro utforskar möjligheten att utveckla och driva vätgasanläggningar för att möta såväl stor egen efterfrågan som för att betjäna den externa marknaden.

Det uppger Norsk Hydro i ett pressmeddelande.

Norsk Hydro uppger sig se en betydande potential när det gäller vätgaskonsumtion.

"Att ta en utvecklings- och driftsroll i vätgassektorn utgör en möjlighet för Norsk Hydro att minska industriella koldioxidutsläpp samt att utveckla en lönsam och hållbar verksamhet baserad på vätgas", säger Norsk Hydros vd Hilde Merete Aasheim.

Norsk Hydro siktar sedan tidigare på att leverera aluminium med låga koldioxidutsläpp, samt på att utforska nya möjligheter inom återvinning och ny energi. Företaget har stor egen efterfrågan på gas som skulle kunna ersättas av så kallad grön vätgas, alltså vätgas producerad från grön el.

Norsk Hydro avser återkomma med mer information kring de alternativ som övervägs i samband med företagets kvartalsrapport den 27 april.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?