1515
Annons
OLJA: OPEC+ VERKSTÄLLER PRODUKTIONSÖKNINGAR FÖR JAN - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljekartellen Opec+ kommer fortskrida med de planerade produktionsökningarna för januari, enligt Reuters källor. Priset handlades ned drastiskt på nyheten.

Uppgifterna om att den tidigare antagna planen om att ytterligare 400.000 fat per dag ska tillföras i utbudet från kartellen får också stöd av den vanligtvis välinformerade Energy Intelligence-reportern Amena Bakr.

Tidigare under dagen har det förekommit uppgifter om att Opec+ överväger att pausa planen att utöka tillförseln till oljemarknaden för att kompensera eventuellt efterfrågebortfall i spåren av den nya virusmutationen omikron. Ett stort fall i oljepriserna under slutet av förra veckan sammanföll med att oron för omikron tog fart.

På torsdagen handlades oljepriserna tydligt nedåt i samband med nyheten. Från att ha handlats upp med över 2 procent tidigare under dagen befann sig Nordsjöoljan Brent kring 2,5 procent ned vid 15.10-tiden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?