Annons
Millicom: Hanterar inflationen, 8-11 procent avkastning på det fria kassaflödet
Vi upprepar rekommendationen Köp och sänker riktkursen till 320 SEK (350). Sänkningen sker på grund av revideringar av estimaten efter tredje kvartalet och en minskning av vår EV/ebitda-målvärdering avseende slutet av 2023 från 5,5x till 5,0x. Det fria kassaflödet, ECF, innebär en avkastning på så mycket som 8-11 procent. Vi har inte räknat in någon monetarisering av infrastruktur, inte heller för fintech.


Viktiga resultat

Tredje kvartalet var 1 respektive 4 procent under våra prognoser för tjänsteintäkter (SR) och justerat ebitda. Både mobiltjänster och hemtjänster förbättrades sekventiellt. Organiskt ökade SR med hyggliga 3 procent på årsbasis. Den genomsnittliga inflationen ligger på 8 procent och Millicom påverkas främst av energi- och personalkostnader. Prishöjningar har genomförts på alla marknader under det tredje kvartalet och fler kommer att genomföras under det fjärde kvartalet, tillsammans med ett pågående effektiviseringsprogram.


Med tanke på de rådande omständigheterna har vi tagit bort våra utdelningsprognoser fram till 2024 eftersom vi förväntar oss fullt fokus på skuldnedskrivning, vilket också stämmer överens med investerarnas feedback. Genomsnittlig skuldförfall är 5,9 år; 82 procent är säkrat.


Prognosöversyn

Viktiga revideringar: SR/ebitda ned 2-3 procent under 2023-2024.


Vårt riktkurs ligger fortfarande långt under vår kassaflödesmodell-baserade SOP-värdering på 53 dollar.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera