Annons
NEW YORK: UPPGÅNGAR VÄNTAS FORTSÄTTA, VISS ÅTERHÄMTNING I TESLA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York såg ut att inleda tisdagens handel med uppgångar. Måndagen bjöd på märkbara avancemang och experter pekade på att fallande räntor och översålda marknader legat bakom. Den amerikanska tioåriga räntan fortsatte också ned något under tisdagseftermiddagen, vilket marknaden tycktes ta fasta på.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 1,2 procent. Terminen för S&P 500 var upp 1,5 procent och Nasdaq 100-terminen klev upp 1,8 procent.

Jill Carey Hall, strateg på Bank of America, ska i ett investerarbrev ha uppgett att marknadsflödena blir alltmer defensiva sedan S&P 500-indexet i förra veckan noterat en ny bottennivå för året, rapporterar Investing.com. I nio sektorer har utflöden setts, särskilt inom hälsovård, finans och industri, medan inflöden i stället enbart setts inom sektorerna kommunikation och tech. Trots att det den senaste tiden har varit ett ordentligt säljtryck på marknaderna ser Jill Carey Hall inte att det råder "full kapitulation" på Wall Street.

Teknikbolaget Apple har dubblat exporten av Iphone-lurar tillverkade i Indien och sålt för över 1 miljard dollar på bara fem månader, enligt rapportering från Bloomberg News som hänvisat till källor. Aktien avancerade 1,7 procent i förhandeln.

Kapitalförvaltningsfirman Ark, med Cathie Wood i spetsen, passade under måndagen på att fylla på sin position i Tesla efter att elbilstillverkaren kablat ut siffror vittnandes om rekordhöga leveranser under det tredje kvartalet. Aktien dök dock över 8 procent på måndagen, troligen i spåren av att leveransutfallet varit lägre än marknadens förväntningar. Totalt ska Ark ha köpt aktier för omkring 32 miljoner dollar. Tesla-aktien var upp 2,9 procent inför tisdagens handelsstart.

Vidare inom elbilssektorn sågs Rivian lyfta 7,4 procent i förhandeln. Bolaget lyckades öka produktionen med 67 procent under det tredje kvartalet, från det andra kvartalet. Rivian meddelade också att det är på god väg att nå sina produktionsmål för helåret.

JP Morgan har skruvat upp sin rekommendation för läkemedelsbolaget Gilead Science, som var upp 3,1 procent inför handelsstart, till övervikt och noterade samtidigt att aktien för tillfället är undervärderad.

Vid 16-tiden väntas Jolt (job openings and labor turnover)-data kablas ut, som mäter aktiviteten på arbetsmarknaden.

Den amerikanska 10-åringen var ned omkring 2 punkter till 3:59.

På måndagen avslutades handeln i New York med en uppgång om 2,6 procent för S&P 500 och ett avancemang på 2,3 procent för tekniktunga Nasdaq.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +1,17%
Terminen för S&P 500 +1,45%
Terminen för Nasdaq 100 +1,79%
2-åriga USA-räntan -0,0333 till 4,0554%
10-åriga USA-räntan -0,0196 till 3,5973%
Olja, US WTI +1,75% till 85:09 dollar/fat
Olja, Brent +2,12% till 90:74 dollar/fat
EUR/USD +0,0092 till 0:9915

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera