BUFAB: EFTERFRÅGAN SJUNKIT 30% I BÖRJAN AV APRIL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bufab, som erbjuder lösningar inköp och logistik, väntar sig ett kraftigt omsättningstapp i april. I början av april sjönk efterfrågan med 30 procent.

"Vi har därför under samma tidsperiod tvingats genomföra omfattande permitteringar och vissa uppsägningar i ett trettiotal dotterbolag. Målsättningen är att arbetstiden under andra kvartalet ska reduceras i samma omfattning som efterfrågan", uppger vd.

Under de första veckorna i april har Bufab reducerat arbetstiden med 30 procent, vilket innebär betydande kostnadsbesparingar. Skulle efterfrågan falla ytterligare kommer bolaget att vidta fler åtgärder.

Det första kvartalet 2020 började bra, men kom att i allt större utsträckning handla om coronaviruset och dess effekter på kunder, leverantörer och Bufabs verksamhet, skriver Bufab i sin delårsrapport. Sammantaget var påverkan på efterfrågan dock måttlig under första kvartalet.

"I själva verket var såväl försäljning som resultat det första kvartalet 2020 Bufabs starkaste någonsin", skriver Bufabs vd Jörgen Rosengren i rapporten.

Mot slutet av kvartalet återkom efterfrågan i Kina och Sydostasien, men samtidigt stod det klart att många kunder i Europa och Nordamerika var tvungna att stänga eller reducera verksamheten.

Bufab har sedan tidigare dragit tillbaka sitt utdelningsförslag och påskyndat pågående effektivitets- och besparingsprogram.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?