1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA ANINGEN UPP MED STÖD AV UTLANDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen aningen upp. Asienbörserna har stigit på bred front i spåren av att Pfizer och Biontech på måndagseftermiddagen fått fullt godkännande av amerikanska FDA. Fokus riktas mot ett flertal delårsrapporter.

Enligt IG Markets förhandel väntas det svenska storbolagsindexet OMXS30 öppna upp 0,1 procent, efter måndagens klättring på 0,5 procent till nivån 2.372. I måndags noterades stora kursrörelser i bland annat Bioextrax, Expression Biotech, Hemnet, Systemair och Skistar.

De europeiska börsterminerna är upp något på morgonen. Frankfurt-terminen har stigit 0,1 procent och Paris CAC40-terminen är upp 0,4 procent. Måndagens amerikanska börsuppgång inträffade överlag redan medan Stockholmsbörsen höll öppet.

Fyra av elfordonstillverkaren Inziles ledamöter, däribland Meg Tivéus, lämnar på egen begäran styrelsen. Hon uppger för Nyhetsbyrån Direkt att olika syn på strategiska frågor ligger bakom varför hon lämnar, men hon vill inte kommentera det närmare. I förra veckan varslade bolaget om uppsägningar och inledde fackliga förhandlingar.

Ett annat bolag med ledningsförändringar är konsultbolaget Nepa som på morgonen meddelade att vd P-O Westerlund efter tolv år begärt att få lämna posten.

Båttillverkaren Nibus nettoomsättning växte med 36 procent till 657 miljoner kronor under det andra kvartalet. Ebita-resultatet ökade till 113 miljoner kronor (77) och ebita-marginalen förbättrades. Marknadsläget är fortsatt starkt i Norden, enligt vd Jan-Erik Lindström.

LMK Group, som äger Linas Matkasse, redovisar ett lägre justerat ebitda-resultat för det andra kvartalet på 46,5 miljoner kronor (58,8). Omsättningen steg med 17,5 procent till 381 miljoner kronor medan nettovinsten sjönk från 47 till 15 miljoner kronor. Bolaget har sett en hög aktivitet i inledningen av det tredje kvartalet.

Ett annat av morgonens rapportbolag var det danska affiliateföretaget Better Collective som redovisade ökad omsättning men försämrat nettoresultat för kvartalet. I efterföljande månad, juli, var den organiska tillväxten 13 procent, efter press från extraordinärt låga sportmarginaler, i synnerhet under avslutningen av fotbolls-EM.

Bland andra rapportbolag återfinns Flexion Mobile, Isofol Medical, Veteranpoolen och Electragruppen.

Byggmax vd Mattias Ankarberg köpte i måndags Byggmax-aktier för drygt 0,7 miljoner kronor, enligt en uppdatering i Finansinspektionens insynshandelsregister på tisdagen.

Det finländska gamingbolaget Nitro Games, som är listat på First North i Stockholm, har tecknat ett nytt avtal med Snap som står bakom den amerikanska bildmeddelandeappen Snapchat.

Norska läkemedelsverket har godkänt djurhälsobolaget Intervaccs vaccin Strangvac som är ett vaccin mot hästsjukdomen kvarka. Strangvac fick marknadsföringstillstånd av EU-kommissionen under förra veckan.

Från rekommendationsfronten har det rapporterats att fastighetsbolaget Hufvudstaden får sänkt rekommendation av SEB Equities från köp till behåll. Riktkursen höjs dock från 155 till 165 kronor. Hufvudstaden A stängde på 154:25 kronor i måndags.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?