1515
BIOINVENT: LICENSAFFÄR VALIDERAR UTVECKLING AV BI-1206 - PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Schweiziska Novartis inlicensiering av Beigenes läkemedel tislelizumab validerar enligt Pareto Securities forskningsbolaget Bioinvents utvecklingsprogram för läkemedelskandidaten Bi-1206.

Det framgår av en analys på onsdagen.

Bi-1206 utvärderas i kombination med amerikanska Mercks storsäljande immunterapiläkemedel Keytruda.

Både Novartis och Bioinvents utvecklingsprogram bygger enligt Pareto på likartade verkningsmekanismer. Fördelen med Novartis behandling är dock att den är kombinerad i ett läkemedel.

Pareto ser däremot en möjlighet för att Bioinvent i sin kombinationsbehandling med Keytruda kan uppnå en högre effekt än för tislelizumab som enligt analyshuset har visat på bra om än inte revolutionerande resultat.

Ur ett tidsperspektiv befinner sig däremot Novartis klart före Bioinvent. Med tanke på att Bioinvent har kombinerat Bi-1206 med ett redan väletablerat läkemedel som Keytruda med en förväntad försäljning på 14 miljarder dollar 2020 behöver Bioinvent däremot inte utmana en redan hårt konkurrensutsatt marknad för läkemedelsklassen checkpointhämmare.

Pareto förväntar sig att få se mer data kring Bi-1206 den 28 januari, men då i kombination med schweiziska Roches Rituximab.

Pareto har en köprekommendation för Bioinvent med en riktkurs 75 kronor efter bolagets omvända split.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?