1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS INLEDA MED VISS ÅTERHÄMTNING, BUD PÅ MULTIQ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda något upp på måndagen efter fredagens fall på 1,7 procent när hela den börsuppgång som hade byggts upp under inledningen av 2022 omintetgjordes.

Även New York-börsen sjönk i fredags, men det inträffade redan under Stockholmsbörsens öppethållande. Nasdaqbörsen, som gick ännu svagare sedan högre räntor pressat teknik- och tillväxtaktier, backade också mestadels redan före 17.30-tiden.

Terminerna för Frankfurtbörsen och Parisbörsen var på måndagsmorgonen upp runt 0,4 procent. Även den svenska aktiemarknaden väntas öppna kring 0,4 procent högre enligt IG Markets förhandel.

Oljepriserna handlas med små förändringar efter att i förra veckan ha handlats upp med omkring 5 procent i samband med geopolitisk oro kring Ukraina och Kazakstan.

First North-noterade Vertiseit lägger bud på Multiq värt totalt 197 miljoner kronor. Multiq-ägarna får tre möjliga vederlagsalternativ, däribland ett upplägg om att få 1:60 kronor kontant för varje Multiq- aktie. Det är 60 procent över fredagens stängningskurs.

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 9 procent under december, enligt morgonens månadsdata. Det var något svagare än analytikernas genomsnittliga förväntan om +12,6 procent, enligt Infronts sammanställning av fem estimat.

Skanska har i ett samriskprojekt fått en order som för bolagets del är värd motsvarande 9,4 miljarder kronor avseende byggnation av nya Portal North Bridge i New Jersey. Tidningen Affärsvärlden anser för övrigt att Skanska är undervärderat och att aktien är köpvärd.

Bilia har ingått avtal om att sälja de återstående fyra BMW/Mini-anläggningarna i Tyskland. Försäljningen förväntas resultera i en förlust om cirka 30 miljoner kronor.

Ett annat bolag som rumsterar om verksamhet är Lohilo Foods som har ingått avtal med en svensk partner om produktion av delar av bolagets glassportfölj. Bolagets produktionsanläggning i Växjö med sju anställda stängs ned. Engångskostnaderna för åtgärderna blir runt 5 miljoner kronor.

Ljudboksbolaget Storytels streamingintäkter för det fjärde kvartalet uppgick till 605 miljoner kronor, vilket är i linje med prognosen för båda segmenten Nordics och Non-Nordics.

Circhem, en leverantör inom återvinning av lösningsmedel, har aviserat en företrädesemission på 25 miljoner kronor.

Kundvårdsbolaget Lime Technologies hade det tufft på börsen förra året efter den starka utvecklingen under 2020. Trots pandemin har bolaget lyckats växa och en fortsatt återgång till det normala borgar för att 2022 blir ett bra år, skriver Dagens Industri som under vinjetten Veckans aktie rekommenderar köp.

I verkstadssektorn har Citi höjt sina riktkurser för en rad verkstadsföretag. Nordea har samtidigt återupptagit bevakning av SKF med köprekommendation, något som var bankens rekommendation även i somras inför ett analytikerbyte.

SEB Equities har höjt sin rekommendation för riskkapitalbolaget EQT från behåll till köp. Riktkursen höjs från 358 till 488 kronor, vilket överstiger fredagens stängning vid cirka 444 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?