1515
FED: KAPLAN SER ÄNNU MÖJLIG RÄNTHÖJNING FÖRE SLUTET AV 2022

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fedchefen i Dallas, Robert Kaplan, håller fast vid sin tidigare bedömning, från FOMC-mötet i mars, om att det kan bli möjligt för USA:s centralbank att höja styrräntan före slutet av 2022.

Det sade han på måndagskvällen, enligt Reuters.

"Jag har inte sett något efter den punkten till i dag som har ändrat min bedömning", sade Robert Kaplan.

Han bedömer att arbetsmarknaden har en "god chans" att nå full sysselsättning till dess, och att inflationen samtidigt har nått Feds 2-procentsmål.

Robert Kaplan upprepade också att han skulle stödja ett beslut om att börja dra ned på Feds tillgångsköp, förr hellre än senare, men påpekade samtidigt att Fed vill kommunicera ett sådant beslut i förväg för att inte överraska marknaderna.

Beträffande inflationen sade han vidare att uppgången de senaste månaderna beror på obalanser orsakade av pandemin, och den bör sjunka under hösten. Men vissa mått kan förbli förhöjda till årsskiftet om störningarna håller i sig.

Robert Kaplan försäkrade samtidigt att Fed kommer att bevaka inflationen noga och göra vad den kan för att säkra att konsumenternas inflationsförväntningar förblir förankrade nära centralbankens 2—procentsmål.

"Jag tror inte att folk som lyssnar bör betvivla Feds åtagande att uppnå detta", sade han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?