IPO: THUNDERFULS ERBJUDANDE ÖVERTECKNADES INFÖR FIRST NORTH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det aktieerbjudande som den huvudsakligen nordiska gamingkoncernen Thunderful Group, som bland annat distribuerar Nintendo-produkter, gjorde inför noteringen av aktien på Nasdaq First North Premier på måndagen övertecknades "flera gånger".

Det framgår av ett pressmeddelande där den exakta teckningsgraden dock inte anges.

Dels gjorde gamingbolaget en nyemission på 750 miljoner kronor och dels erbjöd befintliga ägare aktier för 556 miljoner kronor.

"Erbjudandet attraherade mycket starkt intresse från både svenska och internationella institutioner samt allmänheten i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Erbjudandet övertecknades flera gånger", skriver Thunderful.

Erbjudandekursen på 50 kronor motsvarar ett sammanlagt värde om cirka 3,4 miljarder kronor för det totala antalet utestående aktier i bolaget efter att erbjudandet genomförts.

Thunderful ska med stöd av basen i sin distributionsverksamhet fortsätta utveckla egna spel och förlägga spel åt andra, sade nyligen bolagets vd Brjann Sigurgeirsson i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Thunderful Group hade under 2019 intäkter på 2,1 miljarder kronor och ett resultat före skatt på drygt 200 miljoner kronor. Bolaget har två segment - Thunderful Games och Thunderful Distribution. I segmentet Games ligger verksamheten för egen utveckling och förläggning av spel, medan Distribution innehåller försäljning av spelkonsoler, spel och speltillbehör åt andra aktörer.

Brjann Sigurgeirsson anser inte att fysisk distribution som affärsmodell är hotad i ett alltmer uppkopplat tidevarv.

Hur har efterfrågan på Nintendo-produkter varit under pandemin?

"Väldigt stor. Nintendo Switch är en lyckad plattform och det har tuffat på ända sedan releasen 2017. Vi tycker att det klarar sig alldeles utmärkt under pandemin", sade Brjann Sigurgeirsson.

Under tredje kvartalet såldes globalt 40 procent fler Nintendo Switch-konsoler än under tredje kvartalet året innan.

Skulle den höga tillväxten för Nintendo Switch fortsätta även om pandemin klingar av?

"Ja, det hoppas vi. Bland annat går det rykten om att Nintendo har en starkare version av Switch på gång. Det är ingenting som vi vet någonting om – det är bara Nintendo som gör – men historiskt har Nintendo ofta arbetat med varianter på sina konsoler när de har något som har lyckats väldigt bra, vilket switchen har gjort", sade Brjann Sigurgeirsson.


https://youtu.be/XDt5wxV9AtUimage

Foto: Nyhetsbyrån Direkts reporter Johan Lind intervjuar Thunderfuls vd Brjann Sigurgeirsson till höger.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?