BÖRSEN: SMÅ INDEXRÖRELSER, UPPÅT FÖR RATOS, OMXS30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen steg marginellt på torsdagen, samtidigt som flera av de tunga industribolagen i OMXS30-index backade lätt.

Från USA kom en ny vändning om stimulanssamtalen, där Donald Trump sade till Fox News att samtalen om ett stimulanspaket har börjat bli produktiva och att det finns "mycket goda utsikter" till en uppgörelse.

På nyhetsfronten noterades bland annat Ratos försäljning av Bisnode och en omvänd vinstvarning från Gränges.

Vid stängning hade Stockholmsbörsens OMXS30-index stigit 0,1 procent till 1.841 och aktier för 16,3 miljarder kronor omsattes under dagen på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen placerade sig telekomoperatörerna Telia och Tele2 högt upp med uppgångar på 1,4 respektive 1 procent. Även Assa Abloy och Astra Zeneca stärktes, med 0,9 och 1,1 procent.

På minussidan tappade Electrolux 1 procent. Bank of America har nedgraderat aktien till "underperform" och även Kepler Cheuvreux har sänkt sin rekommendation, till behåll från tidigare köp. Svagast bland storbolagen var Boliden och Autoliv med nedgångar på 1,4 och 1,1 procent.

Ratos steg 6 procent på beskedet att investmentbolaget säljer sitt innehav i affärsinformationsföretaget Bisnode för cirka 3,9 miljarder kronor, med en reavinst om cirka 2 miljarder kronor. Med likviden kommer den främsta prioriteringen för Ratos att vara förvärv som skapar synergier, medan någon höjd utdelning troligen inte ligger i korten, sade Ratos vd Jonas Wiström till Nyhetsbyrån Direkt.

Gränges meddelade att bolaget förväntas rapportera försäljningsvolym och justerat rörelseresultat för tredje kvartalet som överstiger marknadens förväntningar.

"Rörelseresultatet i det tredje kvartalet har påverkats positivt av en starkare efterfrågan och ökade effekter av kostnadsbesparingar", skrev bolaget. Aktien lyfte 4,5 procent.

Gamingbolaget Embracer aviserade på onsdagen en riktad emission med teckningskursen 162 kronor per aktie. Även flera av grundarna sålde aktier till samma kurs. Embracer handlades ned 1,3 procent till 172:85 kronor.

Diamyd Medical, som föll med 22 procent efter onsdagens rapport, hämtade sig något och steg 1,5 procent. Enligt en uppdragsanalys från Erik Penser innehöll rapporten "få överraskningar".

Forskningsbolaget Cantargia rapporterade vad bolaget beskriver som en "positiv" interims-uppdatering av kombinationsstudien med CAN04 i bukspottkörtelcancer. Aktien handlades upp 5,9 procent.

Evolution Gaming handlades upp 2,5 procent till 707:20 kronor, men nådde under dagen sin högstanotering hittills med 720 kronor. Pareto menade i en analys att det är dags att gå in i aktien igen och höjde sin rekommendation till köp från tidigare avvakta.

De kvarvarande delarna i Qliro Group är tillsammans värda 8 kronor per aktie, skrev SEB i en uppdragsanalys och aktien fick fart med en uppgång på 7 procent till 5:82 kronor.

IT-koncernen Tieto Evry är mitt uppe i en stor omstrukturering. Om det Tieto Evry som kommer ut på andra sidan omstruktureringen är något bättre än i utgångsläget bör aktien få revansch, skriver Affärsvärlden och sätter köp på aktien. Tieto Evry steg 1,6 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?