1515
PM NYHETER I KORTHET FREDAG-TISDAG 2-6 APRIL

ALLIANSFRITT. Sverige lämnar inte den militära alliansfriheten som ger en stabilitet i säkerhetspolitiken. Det framhåller utrikesminister Ann Linde och försvarsminister Peter Hultqvist, båda Socialdemokraterna. (DN Debatt tis)


HYRESLÄTTNADER. Regeringen och samarbetspartierna är överens om att förlänga stödet för hyreslättnader. Det är tänkt att gälla fram till halvårsskiftet och beräknas kosta tre miljarder kronor. (DN mån)


MUTATION. En virusmutation som bedöms vara mer resistent mot antikroppar än andra coronavarianter har kommit till Danmark. Nu pågår en intensiv smittspårning, enligt landets hälsovårdsminister Magnus Heunicke. (SvD mån)


SOMMARLUGN. Virologer räknar med en sjunkande smittspridning ju närmare sommaren vi kommer. (SvD tis)


FASTIGHETSSKATT. Centern ser ingen rättvisa i att beskatta en fastighet enbart på grund av dess läge och dess fiktiva försäljningsvärde apropå Socialdemokraternas förslag om fastighetsskatt. (DI Debatt tis)


KÄLLSTRÖM. Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström kommer att lämna alla sina politiska uppdrag vid mandatperiodens slut. (SR Ekot tis)


KRITISERAD BOMULL. Klädmärket Peak Performances kinesiska ägare Anta avser lämna branschorganisationen Better Cotton Alliance för att kunna bomull från provinsen Xinjiang i Kina. (DI tis)


ONOTERAT. Pensionsjätten Alecta, som blev delägare i Spotify två år innan bolagets notering, siktar på att öka investeringarna i onoterade bolag. På ett år har pensionsjättens onoterade portfölj fördubblats. (DI tis)


TRÄRALLY. Efterfrågan på trävaror har stigit märkbart och priset har ökat med 40 procent sedan december. "Det finns många anledningar till det kraftigt ökade priset. Den ökade efterfrågan på trä som råvara i både byggmaterial, basråvara i textilier och att trä kan ersätta olja i många sammanhang bidrar till ett högre värde av råvaran", säger David Johnsson som är vd för Trä- och möbelföretagen. (DI tis)


H&M. Turbulensen kring modejätten H&M fortsätter och nu uppmanar konsumenter i Vietnam till bojkott av klädbolaget. Det mot bakgrund av bolagets krishantering i Kina under de senaste dagarna. (DI tis)


INGET TVÅNGSARBETE I KINA. Kinas ambassadör uppger i en kommentar till Svenska Dagbladet att det är det kinesiska folket och inte kommunistpartiet som står bakom bojkotten av H&M. (SvD lör)


OMVÄNDA VINSTVARNINGAR. Under påskledigheten har många bolag kunnat summera resultatet för mars och det kan därmed snart komma förhandsbesked om resultatutvecklingen. Stålbolaget SSAB och konfektyrföretaget Cloetta tillhör dem som kan komma med positiva vinstbesked, skriver DI:s Ulf Petersson i en analys. (DI tis)


BANK. Storbankernas viktiga intäktskälla, bolån, ser ut att kunna pressas i spåren av svagare prisutveckling för bostäder och högre räntor. Det i sin tur kan leda till dämpad lånetillväxt för bankerna, enligt en analys av DI:s Agnetha Jönsson. (DI tis)


ROBOTKÖP. Japanska Softbank har köpt 40 procent av aktierna i det norska robotbolaget Autostore. Köpeskillingen uppgår till 2,8 miljarder dollar, vilket ger Autostore ett företagsvärde på 7,7 miljarder dollar. (Di.se mån)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?