Annons
NOKIA: KEPLER SER NÄTVERKSMARKNAD NÅR SIN TOPP 2022

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kepler Cheuvreux befarar att den globala nätverksmarknaden kommer att nå sin topp 2022 för att sedan minska från 2023 som en följd av tuffare makroförhållanden och tuffare jämförelser efter stora investeringar.

Det framgår av en analys från Kepler Cheuvreux, där Nokia nedgraderas till behåll (köp) och riktkursen sänks till 5:40 euro (7), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

"Även om den globala nätverksmarknaden är på väg att växa med 4 procent under 2022, kommer 5G-cykeln troligen att nå sin topp 2022, och marknaden kan komma att trenda nedåt från 2023 på grund av makroekonomisk motvind", skriver analyshuset.

Kepler Cheuvreux räknar med att Nokias försäljning kan minska något under perioden 2023-2023, medan marginalerna tyngs av en lägre skaleffekt, kostnadsinflation, en mindre gynnsam mix och opex-investeringar.

Handelsbanken Capital Markets har i sin tur höjt sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för Nokia till köp från behåll.

Nokia, vars kurs rusade med 9,3 procent efter torsdagens rapport, handlades vid 10-tiden upp 0,2 procent på fredagen till 5:02 euro.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera