1515
CYBER 1: VÄNDE TILL POSITIVT EBITDA 2 KV, OMSÄTTNINGEN +20%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cyber Security 1, ett bolag verksamt inom cybersäkerhet, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2021 på 3,9 miljoner euro (-0,2). Resultatet påverkades av positiva finansiella poster.

Nettoomsättningen steg 20 procent till 8,2 miljoner euro (6,9), främst som en följd av större affärer som gjordes i Mellanösternregionen, uppger bolaget i rapporten.

På rörelsenivå redovisas ett nollresultat (-0,8), medan kvartalets ebitda-resultat svängde till en vinst om 0,1 miljoner euro, från en förlust om 0,7 miljoner euro för motsvarande period i fjol.

För det första halvåret var ebitda-resultatet 0,4 miljoner euro, jämfört med -1,9 miljoner motsvarande period 2020.

"Denna förändring är ett resultat av större operativa effektiviseringar som har realiserats under omstruktureringsprocessen de senaste tolv månaderna, i kombination med förbättrade marginaler på tjänster och utökade intäktsströmmar", skriver bolaget i rapporten.

Cyber Security 1 hade strax före kl 14 på torsdagen stigit närmare 19 procent på Nasdaq First North i Stockholm, efter att rapporten presenterats.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?