1515
Annons
TESLA: ELON MUSK VÄNTAS SÄLJA 10% AV INNEHAV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter att ha ställt frågan till sina följare på Twitter väntas Teslas vd Elon Musk nu sälja 10 procent av sina aktier i elbilsbolaget.

Omkring 58 procent av de 3,5 miljoner användare som röstade i Elon Musks undersökning uppmanade honom att sälja 10 procent av sitt innehav.

"Mycket har den senaste tiden sagts om att orealiserade vinster är en sorts skattesmitning, så jag föreslår att sälja 10 procent av mina aktier i Tesla. Stödjer du detta?", frågade han sina följare på lördagen och följde upp med att skriva att han skulle följa resultatet.

Elon Musks tweet följer en debatt i USA om hur miljardärer ska betala mer i skatt, där bland annat finansministern Janet Yellen har luftat idén att beskatta orealiserade kapitalvinster.

CNBC skrev dock på söndagen att Elon Musk står inför en skattenota på 15 miljarder senare i år, och att det skulle vara den verkliga anledningen till försäljningen.

För Tesla-aktien innebär en försäljning av 10 procent av innehavet att aktiens så kallade free float ökar med omkring 1,5-2 procent, enligt analytiker som Bloomberg News talat med.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?