1515
Annons
BÖRSEN: VISS ÅTERHÄMTNING VÄNTAS FRÅN FREDAGENS VIRUSDRIVNA RAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda måndagen med en viss återhämtning efter att i fredags ha pressats rejält av oro för den nya coronavirusvariant – omikrom - som upptäckts i Sydafrika och sedan även på flera andra håll i världen.

Världshälsoorganisationen WHO anser att bilden fortsatt är oklar, men ännu finns det inga indikationer på symtom som skiljer sig från tidigare varianter. Från vaccintillverkarna har budskapet varit att det kommer ta upp till två veckor innan de vet om vaccinen biter på den nya varianten eller om de måste modifieras.

Terminen för Frankfurtbörsen indikerar en tysk börsstart vid +1,2 procent medan terminen för Parisbörsen antyder en fransk återhämtning på 1,4 procent. För den svenska aktiemarknaden indikeras en öppning 0,9 procent upp enligt IG Markets förhandel.

I fredags stängde OMXS30 vid den dagslägsta nivån 2.242 efter hög omsättning. USA-börserna stängde ned drygt 2 procent, men från tidpunkten för Stockholmsbörsens stängning var den amerikanska nedgången bara 0,1 procent.

Asienbörserna har sjunkit på måndagen när den nya covid-varianten spridit oro - framför allt fordons- och flygaktier.

Risken för en svängig börsvecka är uppenbar, konstaterar SEB:s chefsekonom Jens Magnusson i ett marknadsbrev.

Budstriden i 24 Storage har fortsatt. Amerikanska Tiaa har ingått avtal om förvärv av 92 procent av aktierna och höjer sitt kontanterbjudande från 62 till 76 kronor per aktie. Shurgard bjöd 72 kronor per aktie för en tid sedan.

CDON tar en engångskostnad på 15-20 miljoner kronor på grund av problem med en av handlarna på bolagets marknadsplats. Kunder som köpte från denna handlare på CDON:s marknadsplats har inte fått sina beställningar.

Maven Wireless har genom sin lokala partner och systemintegratör Rhomberg Bahntechnik tilldelats ett femårigt ramavtal värt 213 miljoner kronor gällande tunneltäckning för räddningstjänst och mobiltelefoni i schweiziska tunnlar.

Vestum, med exponering mot bygg- och anläggning, redovisar en nettoomsättning för det tredje kvartalet på 292 miljoner kronor med med ett ebita-resultat på 27 miljoner. Vestum planerar listbyte till Nasdaq Stockholm inom 18 månader.

Bud- och transportbolaget Urb-it mer än trefaldigade nettoomsättningen till 7,5 miljoner kronor under det gångna kvartalet. Urb-it såg stark efterfrågan på sina hållbara leveranstjänster. Förlusten ökade dock samtidigt.

Anoto, som tillverkar digitala läspennor, redovisar en omsättningsökning från 15 till 24 miljoner kronor, kombinerat med minskad förlust. Den stora utmaningen för bolaget är att övervinna begränsningarna i den globala leveranskedjan, uppger Perry Ha i vd-ordet i delårsrapporten.

Från rekommendationsfronten kan noteras att DNB Markets inlett bevakning av Volvo Cars med köprekommendation. Samtidigt har Kepler Cheuvreux inlett bevakning av omsorgsbolaget Humana med köpråd.

Att investerarna ratar data- och mobilspelsaktier just nu skapar möjligheter för den som vågar gå mot strömmen, skriver Dagens industri under vinjetten Veckans aktie och delar ut en köprekommendation till mobilspelbolaget G5.

Tidningen Affärsvärlden anser att den långsamma återhämtningen efter covid-19-krisen visserligen är oroande för bygghissbolaget Alimak, men över tid kan Alimak resa sig igen, tror Affärsvärlden som sätter ett köpråd på aktien.

Börsveckan har i senaste numret köpråd för Randviken och Poolia men säljstämpel på Cary Group.

Månaden går mot sitt slut och Synact Pharma har förestående resultat från en fas 2a-studie som väntas under november, alltså senast på tisdag, kring läkemedelskandidaten AP1189 och indikationsområdet ledgångsreumatism.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?