1515
KESKO: HÖJER VINSTPROGNOS FÖR 2021, GER PRELIMINÄR 3 KV-DATA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det finländska detaljhandelsbolaget Kesko höjer sin prognos för 2021 års jämförbara rörelseresultat till intervallet 740-800 miljoner euro, från tidigare prognos som var 650-750 miljoner euro. Orsaken är bättre än förväntad försäljningstillväxt och vinstutveckling inom divisionen för byggnation och teknisk handel, samt divisionens mer positiva utsikter för återstoden av året.

Det framgår av ett pressmeddelande där Kesko även meddelar preliminära utfall för det tredje kvartalet.

Under helåret 2020 var Keskos jämförbara rörelseresultat 554 miljoner euro.

I det tredje kvartalet 2021 steg Keskos försäljning preliminärt till 2.902 miljoner euro (2.652) med ett justerat rörelseresultat på cirka 236 miljoner euro (182).

Inom dagligvaruhandelsdivisionen har detaljhandelsförsäljningen utvecklats väl, samtidigt som matserviceenheten Kespro har stärkts jämfört med i fjol.

För bilhandelsdivisionen har marginaltillväxt och kostnadsanpassningar stöttat lönsamheten, men tillgänglighetsproblem orsakat av komponentbrist kan komma att försvaga lönsamheten i det fjärde kvartalet, heter det.

Kesko väntas publicera sin fullständiga delårsrapport för det tredje kvartalet den 29 oktober.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?