1515
Annons
NEW YORK: VISS NEDGÅNG I KORTEN, MICRON PRESSAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande amerikanska börserna pekade något ned inför fredagens handelsstart, efter att S&P 500-indexet dagen före summerat sitt sämsta halvår avkastningsvis sedan 70-talet med ett facit på -20,6 procent.

Vid 14.45-tiden lutade terminen för Dow Jones industriindex mot en nedgång på 0,3 procent. Nasdaq 100-terminen noterades också 0,3 lägre medan terminen för S&P 500 stod på minus 0,2 procent.

S&P 500 backade på torsdagen med 0,9 procent. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var däremot S&P 500 oförändrad.

Medan världen bevittnar det höga inflationsläget menar de flesta bedömare att räntehöjningarna ska fortsätta, men det resonemanget delas inte av alla. Chefsekonomen Erik Nielsen, på Unicredit, uppger till CNBC att det är stor chans att Fed i stället trimmar ned räntan mot slutet av nästa år.

"Kan man verkligen höja räntorna på väg in i recession även om inflationen är hög? Det vore ovanligt", ska han ha sagt till CNBC tidigare i veckan.

På bolagsfronten noterades att detaljhandelsbolaget Kohls under förhandeln tappade över 18 procent. Fallet kom efter att prognosen för det andra kvartalet skruvats ned i spåren av minskad konsumentaktivitet på grund av det rådande inflationsläget. Kohls har under gårdagen också meddelat att det avbryter samtalen om att sälja bolaget till Franschise Group.

Halvledarbolaget Micron Technology sågs också pressas inför handelsstarten, med 4,7 procent. Bolaget har låtit meddela att det förväntar sig klart lägre försäljningsvolymer av smartphones än tidigare bedömning för resten av året. En minskad efterfrågan från kunder på grund av nedstigningarna i Kina, kombinerat med kriget mellan Ukraina och Ryssland, är några av anledningarna bakom den dystrare prognosen. Som lök på laxen har Bank of America dragit ned rekommendationen för bolaget till neutral från köp.

Facebooks moderbolag Meta Platforms förbereder sig för ett mer resurssnålt andra halvår, då bolaget brottas med makroekonomiska påfrestningar samt att annonsverksamheten drabbas av dataintegritetsfrågor. Aktien retirerade 0,6 procent i förhandeln.

JP Morgan lyfter i ett investerarbrev till kunder än en gång upp energiaktier som högintressanta, vilket banken har tyckt sedan slutet av 2020. Förhållandet mellan risk och avkastning beskrivs vara särskilt attraktivt för energipjäser jämfört med andra tillgångsslag, "särskilt efter den senaste, skarpa korrektionen". Banken har sedan tidigare överviktsrekommendation för såväl Exxon som Marathon Oil. Aktierna var upp omkring 1 procent vardera inför handelsstart.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,26%
Terminen för S&P 500 -0,23%
Terminen för Nasdaq 100 -0,30%
2-åriga USA-räntan -0,1610 till 2,8248%
10-åriga USA-räntan -0,1107 till 2,9114%
Olja, US WTI +2,82% till 108:74 dollar/fat
Olja, Brent -2,46% till 111:98 dollar/fat
EUR/USD -0,0058 till 1:0421

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera