1515
VOLKSWAGEN: VD FÅR STÖD, MEN INGET FÖRLÄNGT KONTRAKT I FÖRTID

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den tyska fordonskoncernen Volkswagens kontroversielle vd, Herbert Diess, fick fortsatt stöd men inte den kontraktsförlängning i förtid som han själv hade hoppats på inför måndagskvällens styrelsemöte.

Maktkampen i Volkswagen har rasat sedan Herbert Diess i november vädrade sitt missnöje med koncernens modell för beslutsfattande och utveckling. Han krävde större mandat för att möjliggöra nödvändiga beslut som ska föra koncernen in i framtiden.

Besluten är livsnödvändiga för att ställa om bolaget mot den nya generationens fordon med eldrift och självkörande fordonsteknik, menar Herbert Diess.

Styrelsen gick dock på måndagen med på några av vd:ns baskrav om nedskärningar och rockader i organisationen. De administrativa kostnaderna ska nu minskas med 5 procent samtidigt som upphandlingsrelaterade kostnader ska minskas med 7 procent de kommande två åren.

Dessutom blir Thomas Schmall ny styrelsemedlem som ansvarig för en ny division som helt ska fokuseras på teknik – något som också varit önskat av vd Herbert Diess. Vd:n har bland annat hänvisat till Teslas fokusering som ett "biltechbolag" som en eftersträvansvärd verksamhetsmodell.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?