1515
Annons
IPO: HANDELSSTART FÖR BYGGFAKTA OCH NETEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) På fredagen kliver ytterligare två miljardbolag in på Stockholmsbörsen i form av Byggfakta och Netel.

Byggfakta, som tillhandahåller en plattform för marknadsinformation och säljeffektivisering inom byggindustrin, värderas till 16,4 miljarder kronor efter aktieerbjudande av nytryckta och befintliga aktier med en teckningskurs på 75 kronor.

Netel som säljer infranättjänster i Sverige, Norge, Finland och Tyskland, går till Stockholmsbörsen med en värdering på 2,2 miljarder kronor före kapitaltillskottet i emissionen på 200 miljoner kronor. Här hade teckningskursen satts till 51 kronor per aktie.

Inför noteringarna intervjuades såväl Byggfaktas vd Stefan Lindqvist som Netels vd Ove Bergkvist i Trading Direkt IPO. Intervjuerna kan ses genom klick på bilderna nedan.


https://youtu.be/tOTVTAPtg5U?t=1038image

Bild: Stefan Lindqvist, vd för Byggfakta, konstaterade att Ljusdal är känt för bandy och Byggfakta och han skäms inte för värderingen på 16 miljarder kronor.https://youtu.be/-Clkc5Dg_w4image

Bild: Netels vd Ove Bergkvist intervjuas av Nyhetsbyrån Direkts reporter Adam Wahlfeldt i Trading Direkt IPOSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?