Annons
Aktieägargrupp vill koppla Musks ersättning till ESG-mått
Den aktivistiska aktieägarplattformen Tulipshare uppmanade Tesla att koppla sina chefslöner till ESG-mått. De förväntar sig att lämna in en aktieägarresolution i frågan till nästa årsstämma. Det rapporterar Reuters.

Antoine Argouges, vd för Tulipshare, sade att S&P Dow Jones beslut i våras om att utesluta Tesla från ESG-index visade att företaget står inför ryktesrisker och rättsliga risker som investerare inte kommer tolerera.

"Stämningen bland investerarna är superklar för att stödja en resolution som vår", sade Argouges i en intervju på tisdagen.

Om ledningens löner var knutna till ESG-mått, "kan jag säga er att dessa människor kommer att lägga sina ansträngningar på att lösa problemen i systemet", sade han.

Elon Musk har protesterat hårt mot S&Ps beslut och twittrade i maj att "ESG är en bluff". Hittills har merparten av Musks lön varit knuten till ekonomiska resultat.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera