1515
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 14 OKTOBER

SÄNKT SKATT. Sverigedemokraterna har tagit fram en lista med 30 punkter som de bedömer är rimliga att budgetförhandla om med M/KD. På listan finns sänkt bensinskatt. (SvD)


INTE SÄNKT SKATT. Sänkt bensinskatt är fel väg att gå för att hjälpa alla som drabbas av de snabbt stigande bensinpriserna, enligt finansminister Magdalena Andersson. (DI)


FORTSATT OMSTÄLLNING. Det är inte omställningen som är orsaken till att elpriserna stiger, utan tvärtom, enligt miljöminister Per Bolund. (DN)


ÖKAR TRYCK På EQT. Även Stockholmsbörsen, granskar EQT-topparnas stora aktieförsäljning för drygt en månad sedan, kan Di avslöja. Affären utreds sedan tidigare av Finansinspektionen, FI. (DI)


HÖGRE PENSIONER. De lägsta pensionerna borde höjas och skatten för löntagare, arbetslösa och föräldralediga sänkas, enligt Miljöpartiets språkrör. (DN)


OHÅLLBARHET. Bara sex av börsens 50 största bolag har en renodlad hållbarhetschef i högsta ledningen. (DN)


FÖR LÅNGSAMT. Årets utsläppsökningar ser ut att bli de näst största i historien och omställningen till ren energi går för långsamt, enligt IEA. (SvD)


ÖKAD UTLÅNING. Nio av tio bankchefer räknar med en ökad företagsutlåning nästa år, enligt Almi. (DI)


ORO I NORRA SVERIGE. Mark- och miljödomstolens beslut att avvisa LKAB:s ansökan om ökad produktion sänder chockvågor genom norra Sverige. S-politiker befarar att jätteinvesteringarna i regionen äventyras om inget görs. (DI)


FYLLER PÅ KASSAN. Mjukvarubolaget Funnel siktar på en börsnotering i Stockholm under 2022. Nu fyller företaget på kassan med 578 miljoner kronor, när Fjärde AP-fonden går in som ny delägare, till en värdering om 3,5 miljarder kronor, enligt Di:s uppgifter. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?