1515
INTERVACC: DISTRIBUTIONSAVTAL MED DECHRA KLART POSITIVT - ABG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det europeiska distributionsavtalet som djurhälsobolaget Intervacc tecknade med Dechra kring bolagets vaccinkandidat Strangvac mot hästsjukdomen kvarka är enligt ABG Sundal Collier ett klart positivt steg för bolaget.

Det framgår av en uppdragsanalys på tisdagen, där bolaget har betalat för utförandet av analysen.

Brittiska Dechra, som får ett exklusivt distributionsavtal i Europa, bortsett från Norden och Baltikum, beskriver ABG som en attraktiv kommersiell partner för Intervacc. Dechra är världens åttonde största djurhälsobolag med en global marknadsandel på cirka 1,3 procent.

ABG konstaterar att Intervacc inte lämnade några finansiella detaljer i sitt pressmeddelande. Analyshusets bedömning är dock att Dechra kommer att köpa de färdiga produkterna för 15 euro per dos plus framtida försäljningsmilstolpar. ABG förväntar sig inte att det följer någon förskottsbetalning i det femåriga avtalet.

I tidsplanen för vaccinkandidaten i Europa väntar sig ABG ett positivt utlåtande från den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA i det andra kvartalet 2021 följt av en kommersiell lansering under det tredje kvartalet 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?