Annons
NEW YORK: TERMINER PÅ SVAGT MINUS INFÖR BÖRSSTART BLACK FRIDAY

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande amerikanska börserna låg på svagt minus inför fredagsöppningen, när handeln startar igen efter helgstängt på torsdagen.

På fredagen är det halvdag på USA-börserna, som stänger klockan 19 svensk tid.

Klockan 14.45 var terminen för Dow Jones industriindex ned 0,1 procent och S&P 500-terminen handlades strax under oförändrad nivå. Terminen för teknikorienterade Nasdaq 100 låg på minus 0,4 procent.

Amerikanska statspappersräntor sjönk när handeln kom i gång i Asien på fredagsmorgonen i en försenad reaktion på protokollet från FOMC-mötet den 1-2 november, men senare vände USA-räntorna uppåt något.

På aktiemarknaderna i Asien stod kinesiska fastlandet och Australien ut åt det positiva hållet medan japanska aktier och börsen i Hongkong drog nedåt. Kinas centralbank lättade på fredagen på sina reservkrav på bankerna för att stötta landets ekonomi.

Flera ledande Europabörser hade vänt till lätt minus på fredagseftermiddagen. På statistikfronten ökade definitiv BNP i Tyskland 0,4 procent under tredje kvartalet, något över preliminärt rapporterade +0,3 procent.

Oljepriserna har stigit något på fredagen, med terminen för WTI-oljan upp en dryg procent. Fokus under veckan har bland annat varit oron för kinesisk efterfrågan på olja när covidfallen ökar samt EU-samtal om pristak på rysk olja. Kinesiska myndigheter har rapporterat om nytt dagsrekord för covidfall på torsdagen.

Activision Blizzard backade drygt 3 procent i USA-förhandeln efter uppgifter om att amerikanska konkurrensmyndigheten FTC väntas lämna in en stämningsansökan för att blockera Microsofts köp av gamingbolaget.

Apple handlades ned en dryg procent inför börsöppningen. Kaoset som råder i världens största fabrik för tillverkning av Apples produkter, i kinesiska Zhengzhou, medför mer än 30 procent lägre nivåer än beräknat av den viktiga novemberproduktionen, rapporterade Reuters.

Tesla var upp cirka 1,5 procent. Beskedet att Teslas Beta-version för mjukvara för helt självkörande bilar nu finns tillgänglig i Nordamerika verkade överskugga mediauppgifter om att elbilstillverkaren återkallar drygt 80.000 bilar i Kina till följd av problem med mjukvaran och säkerhetsbälten.

Den engelska fotbollsklubben Manchester United, som är börsnoterad i New York, fortsatte upp med omkring 10 procent efter uppgifterna tidigare i veckan om att ägarfamiljen Glazer kan tänkas sig att sälja klubben.

Fredagens USA-kalender är tunn, som oftast under shoppingdagen Black Friday.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,09%
Terminen för S&P 500 -0,04%
Terminen för Nasdaq 100 -0,36%
2-åriga USA-räntan +0,0723 till 4,5145%
10-åriga USA-räntan +0,0852 till 3,7462%
Olja, US WTI +1,23% till 79:04 dollar/fat
Olja, Brent +0,64% till 85:89 dollar/fat
EUR/USD -0,0040 till 1:0367

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera