1515
Annons
BÖRSEN: SCA, BOLIDEN OCH SWEDBANK VINNARE, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter en inledning på plus rörde sig Stockholmsbörsen på tisdagen länge omkring oförändrat, för att till slut stänga på svagt positivt territorium. Även om index rörde sig måttligt gick Stockholm bättre än de ledande Europabörserna som sjönk.

SAS stod i fokus efter morgonens besked om att den svenska staten inte är redo att tillföra det krisande flygbolaget ytterligare kapital.

Vid stängning hade OMXS30 stigit 0,2 procent till 2.074 och aktier för 18,1 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen. I övriga Europa sjönk Frankfurtbörsens DAX-index 0,7 procent medan franska CAC 40 tappade 0,8 procent.

Bland storbolagen fanns SCA på plus med en uppgång på 2,9 procent. Starkt gick även Boliden och Swedbank som steg 2,2 respektive 2,1 procent. Sämst bland storbolagen gick Sinch, som sjönk 5,4 procent följt av Electrolux som handlades ned 3,4 procent.

SAS föll 14 procent. På tisdagsmorgonen meddelade näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson att regeringen är beredd att godkänna konvertering av SAS skulder till eget kapital, men att man inte tänker tillföra ytterligare kapital till bolaget. Under dagen meddelade också den danska finansministern Nicolai Wammen att han tagit del av den svenska statens besked, och att man från Danmarks sida räknar med att ha ett färdigt beslut i ärendet i mitten av juni.

IT-återförsäljaren Dustin sjönk 7,7 procent sedan Carnegie sänkt rekommendationen för aktien till behåll från köp.

Enquest, som nedgraderats av Barclays Capital till undervikt från jämvikt, backade 1,2 procent.

I prospektet till Millicoms emission framgår att bolaget den 27 april på nytt fick en vittneskallelse från det amerikanska justitiedepartementet, som ville ha information om vilka kontakter bolaget haft med vissa regeringsföreträdare i Guatemala, enligt DI. Millicom steg trots uppgifterna 0,9 procent.

Fenix Outdoor lyfte 9,7 procent. Friluftsföretaget har starka varumärken, historiskt mycket god lönsamhet och för ovanlighetens skull låg värdering, skrev Dagens industri under vinjetten veckans aktie i tisdagens tidning och delade ut en köprekommendation.

Fastighetsbolaget Oscar Properties backade 5 procent. Bolaget tillträdde på tisdagen en fastighet i norska Sarpsborg med ett totalt hyresvärde på 7,4 miljoner norska kronor årligen – bolagets första förvärv i grannlandet.

Det amerikanska elnätsteknikbolaget Smart Wires, vars depåbevis handlas i Stockholm, har tagits upp till uppdragsbevakning av Redeye som satt ett rimligt värde för aktien till 25:60 kronor. Smart Wires handlades upp 8,3 procent till 14:40 kronor.

Addvise avancerade 3,8 procent. Det serieförvärvande bolaget, som bland annat levererar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter, har fått köpstämpel av Börsveckan med motiveringen att bolagets utsikter bedöms vara goda de kommande åren.

Bilglasbolaget Cary Group skulle behöva göra en nyemission i miljardformat för att komma på rätt sida om målsättningen att ligga under 2,5 gånger ebitda, skrev Dagens Industri i en kommentar. Aktien stängde 2,8 procent ned.OMXS30 tisdagen den 7 juni

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera