1515
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 18 MAJ

NY FÖRHANDLING? LO:s ledning vill få till nya förhandlingar med arbetsgivarna om delar av den Las-uppgörelse som LO sa nej till i höstas. Det handlar om vilket stöd medlemmarna ska kunna få för att hitta nya jobb, så kallad omställning. (Ekot)


INDISK. I Sverige hade 20 fall av den nya covidvarianten med ursprung i Indien konstaterats fram till början av maj. Majoriteten av fallen har resekoppling och samtliga till Indien. Joakim Dillner vid Karolinska institutet säger att det är "ganska tydligt" av denna variant är värre än den brittiska. (Ekot)


FÖRLÄNGT SJUKLÖNESTÖD. Staten fortsätter täcka extra sjuklönekostnader fram till den sista september efter en överenskommelse mellan januaripartierna. (DN)


TRE INTE LÄNGRE FYRA. Investorägda mobiloperatören Tre/Hi3G Access har för första gången tagit platsen som marknadstrea i Sverige på privata mobilabonnemang, enligt Post- och Telestyrelsens rapport Svensk telekommarknad 2020. (DI)


BOTTENREKORD. Stena gjorde en rekordförlust på 4,9 miljarder kronor 2020, familjeföretagets första helårsförlust någonsin. Pandemin har tvingat Stena till stora uppsägningar och försäljning av tillgångar. Men nu finns tecken på återhämtning. (DI)


SLÅR INTE INDEX. Av de 25 dyraste Sverigefonderna är det endast en handfull som har slagit index någon gång den senaste tre-, fem- eller tioårsperioden. "Vi har aldrig jämfört oss med index", säger Simon Blecher om Carnegies Sverigefond. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?