1515
Annons
BÖRSEN: NEDGÅNG ATT VÄNTA MED STIGANDE OLJEPRISER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna nedåt på tisdagen.

Asienbörserna uppvisar på tisdagsmorgonen övervägande nedgångar, där börserna på fastlandet i Kina utgör ett undantag. Börserna i Tokyo och Hongkong noterades i en vikande tendens. Oron för ett högre ränteläge globalt bidrog till sentimentet. Den japanska centralbanken, Bank of Japan, beslutade i linje med marknadens förväntningar att lämna styrräntan oförändrad.

Investerarna kan inför börsöppningen inte räkna med någon vägledning från amerikanskt håll då USA-börserna höll stängt under måndagen.

Oljepriserna har fortsatt norrut med uppgångar på runt 1,5-2 procent för WTI- och brentoljeterminerna.

Vid 8.40-tiden handlades terminerna för de ledande Europabörserna något ner. Noteringarna för Frankfurt- och Parisbörsen var kring 0,3 procent lägre. IG Markets förhandel indikerar en svensk aktiestart på -0,4 procent.

Luxemburgbaserade Neogames har lagt ett bud på igamingbolaget Aspire Global motsvarande ett värde om 4,3 miljarder kronor. Neogames erbjuder sig att köpa hälften av aktierna i Aspire kontant till ett pris på 111 kronor per aktie. För de övriga aktierna erbjuds i stället 0,32 nyemitterade aktier i Neogames för varje Aspire-aktie.

Inför den stundande rapportsäsongen lämnade Micro Systemation en omvänd vinstvarning. Både omsättning såväl som rörelseresultat i det fjärde kvartalet förväntas av bolaget överstiga marknadens förväntningar. Preliminära siffror visar på en omsättning om cirka 108 miljoner kronor med ett rörelseresultat på cirka 16 miljoner kronor i kvartalet.

Piezo Motor-koncernen redovisar en försäljning på 22,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Koncernen var lönsam på ebitda-nivå.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Swedbank till köp från behåll. Riktkursen höjs till 205 från 189 kronor.

Samma analyshus höjer sin rekommendation för Xvivo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 282 från 110 kronor.

Nordea Markets sänker riktkursen för Ericsson till 128 kronor från 136 kronor med en upprepad köprekommendation.

Samma bank sänker även riktkursen för Essity till 320 kronor från 330 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Indutrade till köp från behåll.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Enad Global 7 till köp från behåll. Riktkursen höjs till 50 från 27 kronor.

Redeye sätter det motiverade basvärdet för forskningsbolaget Lidds till 33 kronor per aktie, en höjning från tidigare 23 kronor.

Forskningsbolaget Egetis Therapeutics meddelar att de efter en dialog med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i USA ser en möjlighet att inlämna en ansökan om marknadsgodkännande för Emcitate vid behandling av den sällsynta genetiska sjukdomen MCT8-brist i mitten av 2023.

Maria Hedengren avgår som vd för Readly, i ett vad som beskrivs som ett gemensamt beslut av styrelsen och Maria Hedengren.

Seafire har ingått avtal om förvärv Dofab för upp till 105 miljoner kronor inklusive en nettokassa på cirka 10 miljoner kronor. Teckningskursen i den riktade emissionen som bolaget aviserade på måndagskvällen blev 33:20 kronor, i linje med stängningskursen samma dag. Emissionens storlek utökades från 200 till 300 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Avtech meddelade under måndagskvällen att flygbolaget Southwest Airlines har accepterat en option motsvarande ett avtalsvärde på 16–21 miljoner kronor, beroende på dollarkurs.

Styrelsen i Anoto har beslutat att genomföra en riktad nyemission av 7,5 miljoner stamaktier till kursen 0:781 kronor per aktie.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?