1515
AAC CLYDE SPACE: UPPREPAR MÅL INTÄKTER PÅ CA 200 MLN KR 2021

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) AAC Clyde Space har påverkats av försenade leveranser från viktiga underleverantörer, vilket under kvartalet lett till lägre intäktstillväxt.

Bolaget håller dock fast vid målet om intäkter på cirka 200 miljoner kronor för helåret 2021, och en omsättning på 500 miljoner kronor 2024, skriver vd Luis Gomes i rapporten för det tredje kvartalet.

Den afrikanska marknaden för satelliter och rymdtjänster väntas generera intäkter på över 10 miljarder dollar år 2024 och detta faktum är enligt vd ett skäl till beslutet att låta etablera ett dotterbolag i Sydafrika.

"Vårt beslut att etablera en bas i Sydafrika följer på flera tidigare initiativ i den afrikanska marknaden och positionerar oss för att kapitalisera på denna snabba tillväxt", skriver Luis Gomes.

Efter en period av förvärv, integration och expansion är fokus enligt AAC-vd:n nu att bygga och skjuta upp egna satelliter för att etablera en ledande position inom området "rymddata som en tjänst".

"Utifrån denna plan, räknar vi med att AAC Clyde Space kommer att generera en försäljning på omkring 250 miljoner dollar om året 2030, där omkring 150 miljoner dollar kommer från rymddata som en tjänst", skriver bolaget i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?