1515
Bublar Group AB (publ): Bublar Group går vidare i mjuklanseringen av MMO-mobilspelet Otherworld Heroes

Bublar Group går vidare i mjuklanseringen av det platsbaserade MMORPG: Otherworld Heroes. Nu tillkommer fler länder i Asien och Europa där Filippinerna och Rumänien är först ut och sedan kommer fler länder att läggas till successivt.

Under sommaren har spelet testlanserats i Sverige, Polen och Indonesien som första marknader. Mjuklanseringsfasen syftar till att testa, kalibrera och utvärdera spelet avseende teknik, retention och monetisering inför den kommande globala lanseringen.

Utfallet från första user acquisition-kampanjen utvärderas från den svenska användarbasen. Den senaste statistiken validerar den data som inhämtades från tidigare betatest vilket påvisar god potential; Retention Dag 1: 37,7% och Dag 7: 17,0% samt Dag 28: 6,6%, att jämföra med branschstandard för de bästa presterande spelen inom rollspelsgenren mobilt som är för Dag 1: 35%, Dag 7: 11% och Dag 28: 4%. Vi fortsätter nu med ytterligare testländer i Europa och Asien för att få en större bas att utvärdera från då underlaget från Polen och Indonesien påverkats av Covid-19.

- Otherworld Heroes är ett tekniskt avancerat onlinespel där spelarnas gps-positioner delas mellan varandra i realtid och visualiseras på den fantasifulla mobilkartan där hela världen utgör spelplanen. Feedbacken vi får från våra entusiastiska spelare, tillsammans med datan vi nu samlar i testlanseringarna, är avgörande för att förbereda spelet inför utrullning på de stora kommersiella marknaderna, säger Wictor Hattenbach, Game Studio Director på Bublars spelstudio.

Spelarna kan individuellt och tillsammans samarbeta för att lösa uppdrag, bekämpa fiender och samla resurser för att avancera genom spelets olika dimensioner. Mjuklanseringen görs i olika faser på plattformarna iOS och Android med fokus på att testa, utvärdera och förbättra teknik, spelupplevelse och monetisering inför kommersiell lansering.

 

Spelet kan laddas ner på App Store och Google Play:

https://apps.apple.com/se/app/otherworld-heroes/id1348663985

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bublar.mercury

Läs mer på: https://otherworldheroes.com/

Otherworld Heroes vann tidigare I år Auggie Awards 2020. Se videon här:

Otherworld Heroes Auggie Awards winner 2020 (https://vimeo.com/407653967)

För mer information kontakta:
Wictor Hattenbach, Game Studio Director, Virtual Brains AB
email: wictor.hattenbach@bublar.comTelefon: 0763 188 097

Magnus Granqvist, VD, Virtual Brains AB
email: magnus.granqvist@bublar.com Telefon: 0733 311 776

Följ Otherworld Heroes på Social Media:
Facebook    Otherworld Heroes Facebook (https://www.facebook.com/0therWorldHeroes/)
Instagram    Otherworld Heroes Instagram (https://www.instagram.com/otherworld_heroes/)
Twitter         Otherworld Heroes Twitter (https://twitter.com/Otherworld_Hero/)
Reddit         Otherworld Heroes Reddit (https://www.reddit.com/r/otherworldheroes/)

Bublar Group
Bublar Group AB (publ) är nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom
E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains samt Goodbye Kansas som nyligen förvärvades. Goodbye Kansas skapar visuellt innehåll för de ledande aktörerna inom spel-, film/TV- och streamingindustrin och erbjuder tjänster inom bland annat VFX/animation, Digital Humans och Performance Capture. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel.08-503 000 50.
 

Bublar Group AB (publ)  Hammarbyterrassen 3, 120 30 Stockholm  Telefon +46 8 559 251 20 www.bublar.com

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?