1515
Annons
Beowulf: VD utnämnd för Jokkmokk Iron Mines AB

Detta är en svensk översättning av ett pressmeddelande skrivet på engelska av Beowulf Mining plc.

Denna information är sådan information som anses utgöra insiderinformation som bolaget är skyldigt

att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning ("MAR") (EU) No. 596/2014, vilken är

införlivad i brittisk lagstiftning genom European Union (Withdrawal) Act 2018. Genom publicering av

detta pressmeddelande anses denna insiderinformation vara publik.

Pressmeddelande

13 juni 2022

Beowulf Mining plc

("Beowulf" eller "Bolaget")

VD utnämnd för Jokkmokk Iron Mines AB

Beowulf (AIM: BEM; Spotlight: BEO), mineralprospekterings- och utvecklingsbolaget, meddelar att Ulla Sandborgh har tillsatts som VD för Jokkmokk Iron Mines AB ("Jokkmokk Iron"), ett helägt svenskt dotterbolag till Beowulf som utvecklar Kallak järnmalmsprojekt ("Kallak").

Ulla har haft seniora positioner inom den privata sektorn såväl som inom offentlig förvaltning, inom sektorer för infrastruktur, elektricitet och vatten. Hennes senaste roll var som generaldirektör inom Regeringskansliet, där hennes roll innebar ansvar för frågor rörande kalk- och cementindustrin samt ansvar för framtagande av en vattenstrategi för att främja en effektiv och hållbar vattenhushållning. Ulla har omfattande erfarenhet från att hantera ansökningsförfaranden och som en del av detta, erfarenhet av att samarbeta med olika intressenter och att säkerställa att intressen och fördelar är delade och tillvaratagna. Ulla har en examen som civilingenjör från KTH - Kungliga Tekniska Högskolan och är invald ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. 

Ulla Sandborgh, VD Jokkmokk Iron kommenterar:

"Det är en spännande tid att ansluta sig till Jokkmokk Iron Mines som VD. Bolaget kan nu gå vidare efter att ha erhållit godkännande från svenska staten för en exploateringskoncession för Kallak North. Vi är nu fokuserade på att ta nästa steg, säkra alla återstående tillstånd och gå mot vårt mål att vara i produktion om 3-4 år."

"För mig är det viktigt att stärka partnerskapen i regionen för Jokkmokk Iron, och jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med det lokala och regionala samhället samt dess ledare i utvecklingen av regionen. Det är viktigt med ett starkt lokalsamhälle och jag tror att Jokkmokk Iron kan vara en nyckelspelare för att stödja det."

"Det är ett stort ansvar att skapa den mest moderna och hållbara gruvdriften i Kallak, men det är ett ansvar som jag är glad över att få. Jag är fokuserad på att minimera Kallaks påverkan på miljön och maximera de positiva fördelarna som kommer från projektet till samhället i Jokkmokk. Vi kan göra detta genom att utveckla en Net-Zero CO\2\-utsläppsverksamhet, skapa sysselsättning för lokalbefolkningen och bygga meningsfulla partnerskap i samhället. - Malmfyndigheten i Kallak kan starkt bidra till den gröna omställningen och tillsammans med fossilfri ståltillverkning i Norrbotten, kan Jokkmokk Iron bidra till att tackla klimatkrisen."

"Jag ser mycket fram emot att fortsätta detta arbete i Jokkmokk som VD för Jokkmokk Iron."

Kurt Budge, CEO Beowulf Mining kommenterar:

"Med en tilldelad koncession för Kallakprojektet är det dags för Jokkmokk Iron att gå in i nästa fas där vi ser det strategiska behovet av en VD som är starkt förankrad i privat och offentlig sektor i Sverige. Ullas profil passar utmärkt. Hon tar med sig en omfattande erfarenhet från näringslivet i Sverige och en djup kunskap inom miljötillstånd. Ulla är ett viktigt tillskott till ledningen och kommer att hjälpa Jokkmokk Iron att nå en snabb framdrift. Jag är mycket förväntansfull inför att arbeta tillsammans med Ulla och över det som vi kan åstadkomma som ett team."

Enquiries / Frågor

Beowulf Mining plc
Kurt Budge, Chief Executive Officer Tel: +44 (0) 20 7583 8304
SP Angel
(Nominated Adviser & Broker)
Ewan Leggat / Stuart Gledhill / Adam Cowl Tel: +44 (0) 20 3470 0470
BlytheRay
Tim Blythe / Megan Ray Tel: +44 (0) 20 7138 3204

Cautionary Statement

Statements and assumptions made in this document with respect to the Company's current plans, estimates, strategies and beliefs, and other statements that are not historical facts, are forward-looking statements about the future performance of Beowulf. Forward-looking statements include, but are not limited to, those using words such as "may", "might", "seeks", "expects", "anticipates", "estimates", "believes", "projects", "plans", strategy", "forecast" and similar expressions. These statements reflect management's expectations and assumptions in light of currently available information. They are subject to a number of risks and uncertainties, including, but not limited to , (i) changes in the economic, regulatory and political environments in the countries where Beowulf operates; (ii) changes relating to the geological information available in respect of the various projects undertaken; (iii) Beowulf's continued ability to secure enough financing to carry on its operations as a going concern; (iv) the success of its potential joint ventures and alliances, if any; (v) metal prices, particularly as regards iron ore. In the light of the many risks and uncertainties surrounding any mineral project at an early stage of its development, the actual results could differ materially from those presented and forecast in this document. Beowulf assumes no unconditional obligation to immediately update any such statements and/or forecast.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera