1515
Storskogen Group AB: Storskogen förvärvar VINAB och stärker närvaron i Norrland

Storskogen har ingått avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i VINAB, Verkstadsindustri i Norr AB, som arbetar med tillverkning, montage, reparationer och underhåll inom tungindustri. VINAB rapporterade en omsättning på 253 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBIT) på 17,5 miljoner kronor under 2020.

VINAB är en leverantör av tjänster inom tung verkstadsindustri med fokus på svensk gruvindustri och levererar tjänster inom projektledning, mekanisk konstruktion, rörsvetsning och montage. Bolaget är närvarande i Norrbotten, med huvudkontor i Gällivare. Vid utgången av 2020 hade bolaget 85 anställda. Bolaget kommer att ingå i Storskogens vertikal Industriteknik, som är en del av affärsområdet Industri.

"Vi är mycket glada över att ha förvärvat VINAB. Det är ett väldigt fint bolag som genom fokus på kvalité och aktivt utvecklingsarbete genom hela organisationen har skaffat sig en mycket stark position som tjänsteleverantör inom tung verkstadsindustri. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan" säger Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri.

VINAB:s nuvarande ägare Olle Henriksson kommer att stanna kvar i bolaget efter förvärvet som affärsutvecklingsansvarig. Vd Per Stöckel stannar även kvar i sin roll.

"Vi är väldigt glada och stolta att få Storskogen som ny långsiktig ägare. Vi tror detta kan hjälpa oss att accelerera den tillväxtfas vi är inne i och skapa ett ännu bättre erbjudande för våra kunder tillsammans med Storskogens övriga bolag" säger Olle Henriksson, affärsutvecklingsansvarig på VINAB.

Storskogen förväntas tillträda VINAB i mitten av fjärde kvartalet 2021 och förvärvet bedöms få en marginellt positiv effekt på Storskogens resultat per aktie för innevarande år. Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?