1515
GPX Medical AB: GPX Medical signerar exklusivt distributörsavtal med BTC Health Australia för Australien, Nya Zeeland, Singapore och utvalda länder i Stillahavsområdet.

Avtalet ger BTC Health exklusiv rätt att, genom sitt helägda investeringsbolag BioImpact Pty Ltd, distribuera GPX Medicals medicintekniska produkt för kontinuerlig lungövervakning av för tidigt födda barn, NEOLA[®], inom Australien, Nya Zeeland, Singapore samt utvalda länder i Stillahavsområdet så snart den regulatoriska processen är på plats.

BTC Health (BTC) är ett australiensiskt bolag listat på börsen Australian Stock Exchange (ticker: BTC). Bolaget har en gedigen erfarenhet av att lansera och distribuera avancerade medicintekniska produkter på de specifika marknaderna samt har tillgång till ett nätverk av neonataloger som är betydelsefullt för att i tidig fas skapa intresse och acceptans för NEOLA[®] hos kliniker.

Efter CE-märkning av NEOLA[®] kommer BTC att ansöka till Therapeutic Goods Association (TGA) i Australien och Medsafe i Nya Zeeland för produktregistrering och därefter påbörja den kommersiella lanseringen på dessa marknader. I gengäld för den exklusiva distributionsrättigheten investerar BTC bland annat i studier inför marknadslanseringen för att möjliggöra neonatologer att utvärdera och prova NEOLA[®] på klinik. BTC förväntar att NEOLA[® ]blir godkänd och tillgänglig för försäljning inom 12 månader från det att GPX Medical når en CE-märkning med NEOLA[®] och har en exklusiv distributörsrätt som kan gälla i tio år.

"Vi ser den australiensiska marknaden som strategiskt viktig då det genomförs mycket neonatal forskning där och det finns ett stort intresse för nya innovationer. Vår strategi för att nå ut på marknader vi inte själv bearbetar är att i tidigt skede signera distributörsavtal med etablerade aktörer som har ett bra nätverk på plats och som har dokumenterad erfarenhet av att etablera nya produkter för att kunna påbörja marknadsbearbetningen i god tid. Med det här avtalet så kommer tiden till marknaden för det aktuella området kunna gå betydligt fortare efter CE-märkningen", säger Hanna Sjöström, vd för GPX Medical.

"BTC levererar på sin strategi att tillgängliggöra livsavgörande medicinteknik i vår region. Varje år föds mer än 3 procent av de barn som föds i Australien och Nya Zeeland för tidigt. Det motsvarar mer än 10 650 barn och över 97 procent av dessa behöver andningsstöd och monitorering. Vi försäkrar föräldrar att vi kommer att arbeta med myndigheter för att registrera NEOLA[® ]i syfte att säkerställa att den bästa möjliga patientvården kan ges till de barn som är utsatta genom att ha fötts för tidigt.

Kostnaden för sjukvården i Australien och Nya Zeeland är idag cirka 500 miljoner AUS dollar per år för neonatalt andningsstöd. När denna innovativa teknologi har lanserats förväntar sig BTC att den kommer utgöra en signifikant förbättring av dagens vård," säger Dr. Richard Treagus, Executive Chairman på BTC.

För ytterligare information, kontakta:

Hanna Sjöström, vd GPX Medical, tel: 0760-10 71 16, e-post: hs@gpxmedical.se

Denna information är sådan information som GPX Medical AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 februari 2021 kl. 23:00 CET.

____________________________________________________________________________

GPX Medical AB (publ) utvecklar medicinteknisk utrustning för kontinuerlig övervakning av lungorna hos för tidigt födda barn. Omedelbar detektion av komplikationer ger möjlighet till tidig behandling och förbättrad vård.  Den patenterade teknologin är baserad på en spektroskopisk metod utvecklad vid Lunds universitet i Sverige. Metoden har även potential för diagnostik av bihålor. Bolaget grundades år 2016 som ett helägt dotterbolag till Gasporox AB (publ) och är noterat på NASDAQ First North Growth Market (ticker: GPXMED). Se mer på www.gpxmedical.se. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, tel: +46 (0)8-528 00 399, e-post: info@fnca.se

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?