Annons
Peter Bang ny styrelseordförande och Christian Lindfors ny styrelsemedlem i BIMobject

BIMobject meddelar idag att Peter Bang har utsetts till styrelseordförande vid bolagets årsstämma för 2021, som hölls idag i Malmö. Vidare har stämman valt Christian Lindfors som ny styrelsemedlem.

Peter Bang är sedan 2019 styrelseledamot i BIMobject och har varit ordförande i styrelsens Audit & Control-utskott. Peter Bang har en lång bakgrund inom industrin, och var fram till slutet av 2021 CFO i Velux, en global tillverkare av takfönster med över 10 000 anställda.

“Jag är glad för utnämningen som ny styrelseordförande i BIMobject AB. BIMobject är ett fantastiskt bolag med en stark position att driva byggnadsindustrins digitala transformation framåt. Jag ser fram mot att jobba tätt tillsammans med ledningsgruppen och alla bolagets medarbetare. Det är med både ödmjukhet och förväntan jag ser på den här möjligheten och jag ser fram mot att fortsätta det goda arbetet som den tidigare styrelseordföranden, Johan Svanström, och övriga styrelsen utfört”, säger Peter Bang.

Christian Lindfors har en MSc i Civil Engineering från University of Maryland, USA och en doktorsgrad i Industriell Ekonomi och Management från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han har varit en gästforskare på Stanford University och har en examen från Executive Management Programme vid Stockholm School of Economics.

Christian är för närvarande VD för Science Village Scandinavia AB. Science Village Scandinavias uppdrag är att utveckla Science Village-området i Lund till ett kunskapsekosystem genom att etablera en nationell forsknings- och innovationspark, ett nationellt campus för utbildning, forskning, information och kunskapsutbyte, samt uppföra ett Science Center inuti Science Village.

Mellan 2008 och 2020 var Christian medlem i ledningsgruppen hos Tyréns AB. Tyréns är en av de största tekniska konsultföretagen i Sverige med verksamhet i flera länder utanför Sverige. Som medlem av koncernledningen bidrog Christian till att växa bolaget från 600 till 3 000 anställda samt etablera nya verksamheter i Danmark, Norge, Storbritannien och Baltikum. Som regionchef för södra Sverige och Danmark, med ansvar för all konsultverksamhet inom infrastruktur och stadsplanering, växte han verksamheten från 200 till över 600 konsulter.

Christian har varit djupt involverad i framgångsrika digitaliseringsprojekt på Tyréns och i att utveckla ett innovationsprogram. Christian har djup expertis och kunskap inom områden som konsulttjänster, strategiutveckling, internationell verksamhet, digitalisering och innovationsledning. Han har också innehaft flera styrelseposter och är förnärvarande styrelseledamot i AWA Holding och styrelseordförande i Sleeptight.

“Jag har följt BIMobjects resa till att bli den ledande plattformen för digital byggnadsinformation med stort intresse, och jag ser nu fram mot att bidra till bolagets möjligheter i min nya position”, säger Christian Lindfors.

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera