1515
Annons
Penser Access: Midsona Q3'21

Högre omsättning och vinst drivet av förvärv
Omsättningen ökade med 8,8% jämfört med förra året, vilket var drivet av förvärv. Den organiska tillväxten minskade 3,9% och svagheten berodde framför allt på störningar i leveranskedjan. Just EBITDA-marg blev 9,0% (8,8%) och förbättringen berodde på större volymer, kostnadssynergier från förvärv och en starkare bruttomarginal tack vare bättre mix och prishöjningar.
Perfekt storm i leveranskedjan drabbade volymerna...
Midsona befinner sig in en perfekt storm där hela leveranskedjan är utsatt. Dåliga skördar för de flesta råvaror påverkar tillgången och priserna samtidigt som containerbrister skapar leveransproblem. Till det är det även brist på förpackningsmaterial. Detta fortsätter in i Q4 och för att motverka detta planeras prishöjningar. Under kvartalet genomfördes en nyemission för fortsatta förvärv.
...vilket leder till nedjusteringar
Därmed sänker vi vårt EPS-estimat för '21 med 42% och för '22 med 38%. Vi bedömer dock att den organiska tillväxten återhämtar sig under '22. Vi sänker det motiverade värdet till 58-62 kr/aktie, vilket innebär en viss, motiverad, premie till peers.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 10-11-2021 kl. 08:45: https://docs.penser.se/a/2363/MSONB211109.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?