1515
Annons
Penser Access: Icke-cyklisk tillväxt med attraktiv värdering - SaveLend Group

Ett av Sveriges ledande fintech-bolag
SaveLend Group är en entreprenörledd, ledande sparplattform och ett av Sveriges snabbast växande fintech-bolag med fokus på digitala fakturatjänster, crowdfunding samt peer-to-peer (P2P) lån. Sedan grundandet 2014 har bolaget påbörjat en konsolidering av marknaden och intäkterna har i genomsnitt fördubblats årligen. Sedan ifjol har bolaget även börjat växa utanför Sverige för att nå ytterligare volym.

Tydlig skalbarhet ger lönsamhet i närtid
Givet en till största delen internt finansierad expansion och stark skalbarhet i affären förväntar vi oss att bolaget når lönsamhet EBITDA-nivå redan i år, och vad gäller nettoresultatet från 2023. Vidare så förväntar vi oss ett positivt kassaflöde och utdelningar från bolaget redan för helåret 2023 men bedömer samtidigt att nya förvärv kan ske löpande för att utöka marknadsandelen.

Attraktiv vÄrdering samt hanterbara risker
Med ett motiverat värde om 10,50-11,00 kr/aktie utifrån en kombination av P/E-multiplar och ROE-WACC (implicit P/EK 6x), så ser vi god potential i bolaget. Rabatten är i nuläget ca. 30% mot Avanza och Nordnet. Samtidigt är riskerna hanterbara; dels då bolaget inte tar direkt kreditrisk utan agerar mellanhand, dels då affären inte är cyklisk. Nya EU-regleringar verkar även falla ut till SaveLends fördel.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 06-04-2022 kl. 09:02: https://docs.penser.se/a/2680/YIELD20220406.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Source: MFN
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera