1515
BrainCool AB (publ) - har erhållit besked ("notice of allowance") om att det kanadensiska patentverket avser godkänna patentansökan för Cooral® System

Det kanadensiska patentverket har meddelat att vår patentansökan fullgör kraven på teknikhöjd och nyhetsvärde och att patentansökan kommer att godkännas.  Nu återstår endast formella punkter innan produkten erhåller patentskydd i Kanada, och patentbrev beräknas utfärdas i början av 2021.

Cooral® System erhöll i juni, marknadsgodkännande inom EU för att motverka oral mukosit, en allvarlig biverkan vid cancerbehandling.

Vidare presenterades en stor nordisk studie vid en "late-breaking" session på det största kliniska cancermötet i Europa, ESMO, med starka signifikanta resultat.

Cooral® System som redan 2015 erhöll ett rekordsnabbt svenskt godkännande, har även beviljats patentgodkännande för den japanska och kinesiska marknaden, där den dessutom innehar en form av fast-track.

Ansökningsförfarandet är inne i internationell fas och har erhållit positiva resultat efter nyhetsgranskning i EU, och avvaktar nu feedback på ansökningar i USA och Sydkorea.

VD Martin Waleij kommenterar;

Vi bygger en bra grund för produkten Cooral® System med patentskydd och en stark studie i ryggen. Bolaget förbereder en kapitalmarknadsdag under november för att presentera marknadsstrategin för produkten.

Denna information är sådan som BrainCool AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-10-15 11:50 CET.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?