1515
Micropos Medical planerar en företrädesemission

Micropos Medical AB har under 2020 introducerat RayPilot HypoCath, ett system för realtidspositionering vid strålningsbehandling av prostatacancer. Produkten har fått ett positivt mottagande och nya aktiva användare finns nu i Italien, Storbritannien, Tyskland, och Österrike. Förberedelser för regulatoriskt godkännande i USA pågår.

Covid-19 pandemin har i stort sett blockerat all kundbearbetning under året med stränga rese- och besöksrestriktioner. Det står också klart att det kommer krävas ökade framtida marknadsförings- och säljinsatser och Bolaget kommer därför att behöva ett kapitaltillskott.

Styrelsen har mot ovanstående bakgrund beslutat att genomföra en företrädesemission, förutsättande behörig bolagsstämmas godkännande. Målsättningen är att kapitaltillskottet ska vara tillräckligt för att nå lönsamhet. Emissionsbeloppet föreslås bli cirka 25 MSEK och emissionen planeras att genomföras med start i slutet av juni 2021, allt med hänsyn till de restriktioner som råder i och med ett-årsregeln i förhållande till föregående emission.

De detaljerade betingelserna för emissionen fastlägges under första halvan av juni.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?