1515
Annons
IRRAS utökar patentportföljen för IRRAflow
  • Ett tredje patentet har beviljats för att öka skyddet av företagets IRRAflow-system, världens första spolande intrakraniella dränagessytem.
  • Patentet täcker IRRAflow-systemets förmåga att administrera läkemedel med hjälp av kateterns design med dubbla lumen och kontrollerade spolningsmöjligheter.

Stockholm, 12 januari 2022 - IRRAS meddelar idag att det amerikanska patentet nr 11,123,483, "Fluid Exchange Catheter System" har beviljats i USA. Det är det tredje amerikanska patentet som skyddar de immateriella rättigheterna för företagets ledande produkt, IRRAflow, och ger utökad täckning avseende systemets förmåga att underlätta riktad administrering av läkemedel direkt till ett specifikt behandlingsområde.

Det nyligen beviljade patentet innehåller två viktiga metodkrav med avseende på IRRAflow-systemets aktiva vätskehanteringsförmåga. Patentets skydd omfattar:

1. Administrering av minst ett läkemedel till en patient genom katetern; och
2. Spolningsmekanismen för att frigöra vätskeutbytesporerna vid den distala änden av katetern.   

Beviljandet av det senaste patentet kompletterar det befintliga immateriella skyddet för IRRAflow-systemet och bygger på de tidigare beviljade amerikanska patenten, US patent nr 8,398,581, beviljat den 19 mars 2013, och US patent nr 9,623,177, beviljat den 18 april 2017.  IRRAS produktfamiljer, IRRAflow och Hummingbird ICP Monitoring, omfattar nu 12 patent globalt i 13 viktiga länder.  

"Att stärka vår patentportfölj med tillägget av detta patent bekräftar ytterligare den innovativa teknologin med IRRAflow-systemet," säger Will Martin, VD på IRRAS. "Under det senaste året har globalt erkända neurokirurger från Helsingfors universitetssjukhus och Buffalo General Medical Center publicerat banbrytande klinisk erfarenhet från att använda IRRAflow för administrering av trombolytiska läkemedel och antibiotika vid behandling av patienter. Framöver är IRRAS fast beslutna om att dra nytta av denna betydande möjlighet inom intrakraniell administrering av läkemedel, och detta patent är ett viktigt grundelement i företagets långsiktiga tillväxtplaner."

IRRAflow, företagets första kommersiella produkt, är ett transformativt medicintekniskt system som kombinerar kontrollerad spolning med vätskedränage för att bättre kunna behandla patienter med intrakraniella blödningar. Systemets automatiserade användning av spolning hjälper till att undvika de utmaningar som uppkommer med ett traditionellt passivt vätskedränage, såsom kateterblockeringar och infektioner. Dessutom hjälper IRRAflows sköljvätska till med att späda ut den toxiska materian, såsom blodansamlingar och bakterier, som samlas i det intrakraniella utrymmet och gör det lättare att ta bort.

Om IRRAS

IRRAS är ett globalt hälso- och sjukvårdsföretag som fokuserar på att leverera innovativa medicinska lösningar för att förbättra livet för kritiskt sjuka patienter. IRRAS utformar, utvecklar och kommersialiserar produkter för neurointensivvård, som väsentligt förbättrar resultaten för patienterna och minskar den totala vårdkostnaden genom att avhjälpa komplikationer som är förknippade med nuvarande behandlingsmetoder. Företaget marknadsför och säljer sina breda och innovativa produktlinjer IRRAflow och Hummingbird ICP Monitoring till sjukhus över hela världen genom sin egen säljorganisation i USA och utvalda europeiska länder samt via ett internationellt nätverk av distributionspartners.

IRRAS har sitt huvudkontor i Stockholm, samt kontor i München, Tyskland och San Diego, Kalifornien, USA. Mer information finns på www.irras.com.

IRRAS AB är noterat på Nasdaq Stockholm (ticker: IRRAS).

För mer information, vänligen kontakta:

Sten Gustafsson
Director, Investor Relations
sten.gustafsson@irras.com
+46 102 11 5172

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 januari 2022 kl. 08.30 (CET).

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?