1515
Annons
Elicera Therapeutics stärker IP-skyddet för ELC-100 genom förvärv av patent från Immunicum

Göteborg den 5 januari 2021 - Elicera Therapeutics, ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som utvecklar nästa generations immunonkologiska behandlingar med fokus på förstärkta CAR T-celler och onkolytiska virus, meddelade idag att man har förvärvat patent US 9,017,672 B2 - en viral vektor som används i bolagets läkemedelskandidat ELC-100 - från Immunicum. Överföringen av patentet medför totalt 250 000 EUR i betalningar, exklusive potentiella milstensbetalningar. Förvärvet ger ytterligare stärkt IP-skydd för ELC-100, Eliceras mest avancerade projekt.

Patentet för den virala vektorn som används i ELC-100 ägs för närvarande av Immunicum och är utlicensierat till Elicera. Ersättningen för överföringen av patentet från Immunicum till Elicera är en förskottsbetalning på 175 000 EUR med en extra årlig betalning på 25 000 EUR under de kommande tre åren, exklusive potentiella milstensbetalningar enligt villkoren i avtalet i samband med avslutande av framtida kliniska studier.

Enligt avtalet kommer Elicera att ge en världsomspännande icke-exklusiv licens till Immunicum i syfte att använda den virala vektorn för att märka immunceller eller tumörceller med exogena antigener för terapeutiska ändamål. Eliceras ägande av patentet öppnar också för framtida möjligheter att skapa nya onkolytiska virus baserade på samma virusvektor.

Alla tidigare avtal med Immunicum, inklusive ömsesidiga royalties, har sagts upp.

- En stark patentportfölj för vårt kliniska utvecklingsprogram är av högsta strategiska betydelse, och förvärvet av patentet för den virala vektorn som används i ELC-100, vårt mest avancerade projekt, ger oss full kontroll över kandidatens IP-skydd. Det kommer också att underlätta förhandlingar med potentiella partners för ELC-100, säger Jamal El-Mosleh, VD för Elicera.

Om ELC-100
ELC-100 är ett onkolytiskt virus baserat på ett genetiskt modifierat adenovirus som har optimerats med avseende på sin förmåga att selektivt ta sig in i och replikera sig i neuroendokrina cancerceller men inte friska celler. Tumörcellsdöd uppnås via så kallad onkolys när viruspartiklarna har replikerat sig i tillräcklig omfattning i tumörcellen att den sprängs och dör. ELC-100 används just nu i en pågående klinisk fas I/II-studie vid behandling av neuroendokrina tumörer.

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera