1515
Sprint Bioscience får finansiering från Stiftelsen för Strategisk Forskning för identifiering av nya läkemedelsmål vid behandling av blodcancer

Sprint Bioscience AB (publ) meddelar idag att Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) har beviljat ett forskningsanslag om 2,5 miljoner SEK till ett samarbetsprojekt mellan bolaget och dr Julian Walfridsson vid Karolinska Institutet. Projektet syftar till att identifiera nya läkemedelsmål som kan leda till förbättrade behandlingar av blodcancersjukdomen akut myeloisk leukemi.

Sprint Bioscience utvecklar tillsammans med dr Julian Walfridsson vid Karolinska Institutet en metodik som kan underlätta identifieringen av nya unika läkemedelsmål för akut myeloisk leukemi. Dr Walfridsson är en ledande expert inom området och har utvecklat avancerade modellsystem för att studera sjukdomen. Det finansiella stödet från SSF gör det möjligt att accelerera utvecklingen av metodik, som även kan appliceras på andra typer av cancer och har en skalbarhet som innebär goda möjligheter att tillföra ett stort antal nya läkemedelsprogram till Sprint Biosciences pipeline.

- Det här samarbetet med forskare vid Karolinska Institutet bygger vidare på den framgångsrika metod för fragmentbaserad läkemedelsutveckling som blivit Sprint Biosciences signum. Det finansiella stödet från Stiftelsen för Strategisk Forskning är väldigt välkommet, eftersom det ökar möjligheterna att utveckla förbättrade behandlingar av patienter med akut myeloisk leukemi och andra livshotande cancersjukdomar, säger Sprint Biosciences forskningschef, Martin Andersson.

Akut myeloisk leukemi (AML) är en av de vanligaste formerna av blodcancer. Sjukdomen hämmar den normala blodbildningen, vilket leder till symtom som är livshotande om de lämnas obehandlade.   

Source: Cision
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?